Ex -Yu

Nakon tragedije: Odavno je prijetio da će pobiti sve Otoviće

Nakon tragedije: Odavno je prijetio da će pobiti sve Otoviće
Nakon tragedije: Odavno je prijetio da će pobiti sve Otoviće

BUDVA - Pitomo selo Rijeka Marsenića osvanulo je pusto i nijemo. Rijetki mještani koje srijećemo u prolazu sa nevjericom nam pokazuju kuće Otovića i prepračavaju svoje verzije porodične tragadije.

Četvoro mrtvih i jedna ranjena osoba, epilog je teške porodične drame koja se dogodila u sinoć, nešto poslije 21 sat.

Bivši policajac Slavko Milović iz Andrijevice upao je u kuće svoje tazbine Otović, i poslije svađe hladnokrivno pištoljem ubio tasta Slobodana (66), taštu Danicu (64) i Šuru Zorana (43). Drugog šuru Željka je ranio, ali njemu život nije ugrožen i zbrinut je u beranskoj Opštoj bolnici.

Nakon što je izvršio stravični zločin, Slavko se najprije dao u bjekstvo, ali je vrlo brzo naišao na policijsku patrolu.

"U drami koja se dalje odvijala on je, shvativši šta je uradio, izvršio samoubistvo aktiviranjem ručne bombe, praktično naočigled policajaca", rekao je "Vijestima" izvor iz policije.

Policijski službenici su sinoć kasno vršili uviđaj, ali o motivu niko nije mogao ništa reći.

Kako "Vijesti" saznaju, Slavkova supruga je prošle godine izvršila samobistvo vješanjem, a on je sa dvoje maloljetne djece, kćerkom od 13 i sinom od 6 godina, živio u Andrijevici.

Policija vjeruje da je Slavko Milović ovaj zločin počinio u teškom psihičkom rastrojstvu.

Na zajedničkoj umrlici ubijenih članova porodice Otović potpisano je dvadeset i jedno ime među ožalošćenima, sa porukom da su njihovi najbliži "stradali na zločinački način, od ruke krvnika".

"Ne mogu da vjerujem. Bila sam u Nikšiću kada su mi javili. Šta nam učini taj bolesnik. Još ni godina nema sestri kako se zbog njega ubila. Prijetio je poslije toga i prijavljivali smo ga, ali evo. Uzalud. Ubi mi roditelje i brata. Ostavi siročad", priča tugom slomljena Slobodanova i Danicima kćerka Zorica.

U njevjerici je i supruga ubijenog Zorana, Snežana Otović, dok gleda u svježe odštampanu plakatu.

"Najgore je što se sve to dešavalo pred djecom. Mojoj djeci će ostati slika za čitav život kako im krvnik ubija oca, djeda i babu. Sve su gledala i djeca od djevera, koji je imao sreće da pretekne", kaže ona, dok joj sinčići plaču na ramenu.

Snežana vjeruje da ubica ne bi stao, i da bi tragedija bila veća, ali da mu je nestalo municije.

"Pucao je dok su mu drhtale ruke. Onda je jednostavno pobjegao. Policija je kasno došla. Ubrzo je stigla i hitna pomoć. Ustanovili su da su svekar, svekrva i moj muž mrtvi, a djevera su prebacili u bolnicu. Kuku nama zadovijek. Odavno je prijetio da će pobiti sve Otoviće, i evo to je i učinio", priča Snežana kroz plač.

Kuće zavijene u crno

U dvorištu porodice Otović okupili su se od ranog jutra rođaci, kumovi i komšije. Čekaju da se završi obdukcija, pa da tijela stradalih izlože u seoskoj kapeli. Njihova sahrana biće obavljena sutra.

Ugledne kuće Otovića u selu Rijeka Marsenića zavijene su u crno. U limskoj dolini niko ne pamti ovakvu tragediju. Tri sina od ubijenog Zorana sinoć nisu htjeli da se odvoje od majke i prespavali su u kućama u kojima se dogodilo višestruko ubistvo.

"Pamtiće to dok su živa. Krvi je i po njima bilo", priča njihova majka Snežana.

Obdukciju tijela i ubijenih i ubice po nalogu Višeg državnog tužilaštva obavlila je patolog dr Dragana Čukić.

Vezana vijest:

Četvoro mrtvih u porodičnoj svađi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije