Ex -Yu

Našao torbu sa 110.000 evra i vratio je vlasniku

Našao torbu sa 110.000 evra i vratio je vlasniku
Našao torbu sa 110.000 evra i vratio je vlasniku

Nesvakidašnji događaj dogodio se jutros u Kladovu koji je vlasniku izgubljene torbe Radomiru Radosavljeviću vratio vjeru u ljude, a nalazaču - duševni mir!

Igor Paunović, vlasnik kladovske prodavnice ''Igoprom 2'' našao je na svojoj tezgi torbu i odmah telefonom pozvao Radomira, inače deviznog penzionera, da dođe po zaboravljenu torbu.

''Bio je kraj radnog vremena, primetio sam torbu i nisam je otvarao jer nije moja. Setio sam se da pripada mušteriji koja je ostavila broj svog telefona da bismo mu isporučili kupljena vrata'', kaže skromno ovaj pošteni nalazač, prenosi Blic.

Rade je odmah došao i pred Igorom otvorio svoju torbu. U torbi je bilo 10.000 evra, 40.000 dinara, štedna knjižica sa ulogom od 100.000 evra, lična dokumenta i kartica za bankomat. Deda Rade nije mogao da povjeruje da mu je torba vraćena! Nije mogao ni da nađe reči kojima bi se zahvalio Igoru.

''Kada sam iz Igorove prodavnice krenuo kući uopšte nisam primetio da sam zaboravio torbu. U jednom momentu mi je zazvonio telefon i Igor me pozvao da se vratim u njegovu prodavnicu i tek tada sam shvatio da mi nema torbe. Nemam reči koliko sam zahvalan'', kazao je Radomir.

On je dodao da je u žalosti jer mu je prije četiri mjeseca preminula supruga sa kojom je živio u divnom braku, a ovaj gest Igora mu je makar za trenutak skrenula misli od dubokog bola.

''Igor mi je vratio veru u ljude i u njihovo poštenje'', kazao je Radomir.

A Igor, nenaviknut na publicitet, smatra da o njegovom gestu i ne treba govoriti jer je to nešto normalno.

"Ja nisam uradio ništa posebno. Samo sam kupcu vratio njegove stvari. Postupio sam po savesti. Ipak nema tih para koje mogu da vrate duševni mir", skromno je kazao Igor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije