Ex -Yu

Nataša Kandić otkazala promociju "Srebreničke podvale"?

Nataša Kandić otkazala promociju "Srebreničke podvale"?
Nataša Kandić otkazala promociju "Srebreničke podvale"?

BEOGRAD - Promocija knjige "Srebrenička podvala" pukovnika Vojske Republike Srpske Ratka Škrbića, koja je danas trebalo da bude održana u Beogradu, otkazana je, potvrđeno je Srni u Ministarstvo odbrane Srbije.

U Ministarstvu odbrane Srbije nisu mogli da saopšte razloge za otkazivanje promocije knjige u Domu Vojske Srbije.

Iz nevladine organizacije "Istorijski projekat Srebrenica", koja je bila organizator, saopšteno je da je zakazana prezentacija knjige pukovnika Škrbića otkazana po naređenju ministra odbrane Srbije Nebojše Rodića, nakon zahtjeva Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić.

Prezentacija je bila ugovorena i potvrđena sa upravom Doma Vojske Srbije mjesec dana unaprijed, ali je udovoljeno jučerašnjem zahtjevu Fonda upućenom najvišem vojnom rukovodstvu, navode iz "Istorijskog projekta Srebrenica".

Iz ove organizacije tvrde da je dan uoči promocije potpukovnik Slavoljub Marković, rukovodilac Medijskog centra Ministarstva odbrane Srbije, saopštio autoru knjige odluku koju je jedna privatna organizacija ranije tog dana iznudila od ministra odbrane.

Promocija knjige "Srebrenička podvala" trebalo je da bude održana danas u Domu Vojske Srbije u 18.00 časova.

 "Fond za humanitarno pravo je u svom pismu zahtijevao od ministra odbrane Nebojše Rodića i načelnika Generalštaba LJubiše Dikovića da onemoguće održavanje ovog skupa u prostorijama državnih institucija i da na taj način pokažu poštovanje prema žrtvama najtežeg zločina počinjenog na teritoriji bivše Jugoslavije u ratovima devedesetih, kao i da Srbije poštuje svoje međunarodne obaveze", navode iz "Istorijskog projekta Srebrenica".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije