Ex -Yu

Nikolić: Ponosni smo na srpsku vojsku

Nikolić: Ponosni smo na srpsku vojsku
Nikolić: Ponosni smo na srpsku vojsku

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da su moral, čestitost i savjesnost bile odlike srpskog vojnika u svim vremenima i da je to činjenica na koju je on lično, ali i sav srpski narod ponosan.

"Znam da ste uniformu obukli zbog predaka, a da je nosite zbog potomaka. Zbog predaka imali ste na koga da se ugledate, a zbog potomaka zato što želite da vas pamte kao čestite, moralne, savesne ljude što je odlika srpskog vojnika, podoficira, oficira do generala", rekao je Nikolić na prijemu povodom Dana vojske Srbije.

On je okupljenima poručio da budu pravi i dostojni nasljednici onih koji su prije njih časno nosili uniformu koja je odlučivala o sudbini zemlje bez obzira kako se ona u istoriji zvala, a koju je uvijek stvarao srpski narod.

Naglasio je da je posebno ponosan na činjenicu da se srpski vojnici nikad i nigdje u saradnji sa stranim vojskama nisu obrukali, te dodao da zna da će tako i ostati.

Vojska Srbije danas obilježava svoj dan - 23. april, kao znak sjećanja na isti datum kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije