Ex -Yu

Nikolić: Posetio bih Šešelja u Hagu

Nikolić: Posetio bih Šešelja u Hagu
Nikolić: Posetio bih Šešelja u Hagu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da bi posjetio svog kuma i predsjednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja u pritvoru Haškog tribunala, ali da to zavisi od Šešelja.

"Šešelj je moj kum i nikada nisam rekao lošu reč o njemu, pa neću ni sada. Šešelj je prema meni u poslednje vreme imao jako negativan stav, ali to je njegovo pravo; on se nalazi u posebnim uslovima, ima pravo i na posebne stavove. Ubeđen sam da nisam zaslužio da me pamti po zlu, ali to je ono što on nosi na svojoj robiji i zbog čega ja ne mogu previše da se ljutim", rekao je Nikolić Radioteleviziji Srbije.

Upitan da li bi kao predsjednik Srbije posjetio Šešelja, Nikolić je odgovorio: "Da, ali taj obilazak, pošto ja znam Vojislava Šešelja, zavisi isključivo od njegove saglasnosti."

"Ministar pravde (Nikola Selaković) je nagovestio da bi želeo da ga obiđe, ali sada, kada je čovek u zatvoru, on odlučuje koga želi da primi. Na njegovoj strani je odluka", rekao je Nikolić.

Navodi da je Šešelj "simbol zbog čega Srbi odlaze u Hag", dok su neki Hrvati, Muslimani i Albanci oslobođeni optužbi u Hagu.

"Zaista su neuporedivi primeri da Šešelj bude 10 godina u Hagu, jer se bavio politikom, a da komandant vojske koja je vršila ratni zločin bude oslobođen optužbi. To je moj lični stav i lični odnos prema Šešelju i drugima", rekao je Nikolić.

"Kada je pred Haškim tribunalom oslobođen hrvatski general Ante Gotovina, rekao sam da bi tada trebalo pustiti sve Srbe iz Haga, a sutradan sam doživeo da grupa radikala dođe pred Predsedništvo i viče 'Tomo, ustašo'. Očigledno je da je to moja sudbina i krst koji ću morati da nosim", naveo je predsjednik Srbije.

Nikolić je bio najbliži Šešeljev prijatelj i saradnik od 1990. godine do septembra 2008. godine, kada je sa Aleksandrom Vučićem napustio SRS i osnovao Srpsku naprednu stranku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije