Ex -Yu

Nikolić: Projekat "velike Albanije" je opasnost za mir na Balkanu

Nikolić: Projekat "velike Albanije" je opasnost za mir na Balkanu
Nikolić: Projekat "velike Albanije" je opasnost za mir na Balkanu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić osudio je danas stvaranje "velike Albanije", navodeći da taj projekat predstavlja opasnost za mir i stabilnost cijelog balkanskog regiona.

Nikolić je za italijansku agenciju Ansa rekao da Beograd želi da nastavi dijalog s Prištinom uz posredovanje EU, da bi konačno riješio konkretne probleme s kojima se narod suočava i doveo do potpunog pomirenja i mirnog suživota svih stanovnika Kosova.

On je kritikovao Prištinu zbog nedovoljno pokazane volje u sprovođenju briselskog sporazuma, navodeći da je Srbija učinila sve što je bilo neophodno u sprovođenju tog sporazuma na terenu, dok albanska strana nije pokazala ni minimalan znak dobre volje.

"Očekujemo da odgovorni evropski zvaničnici učine dodatne napore da Albanci ispune ono što su potpisali i da se normalizuje život svih koji žive na Kosovu", dodao je Nikolić.

On je zahvalio Italiji na snažnoj i konstantnoj podršci procesu evropskih integracija Srbije, što ostaje prioritetni cilj Beograda, prenose beogradski mediji.

"Srbija je u potpunosti posvećena nastavku svog evropskog puta", naglasio je Nikolić i dodao da je u početnim pregovorima i u fazi skrininga pomoć italijanskih stručnjaka bila dragocjena, a da Srbija sada očekuje otvaranje prvih poglavlja.

Nikolić je uoči posjete predsjednika Italije Serđa Matarele Beogradu rekao da

su odnosi Srbije i Italije odlični, iako uvijek postoji prostor za njihovo jačanje na recipročnom planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije