Ex -Yu

Nikolić neće prisustvovati inauguraciji Grabar - Kitarović?

Nikolić neće prisustvovati inauguraciji Grabar - Kitarović?
Nikolić neće prisustvovati inauguraciji Grabar - Kitarović?

BEOGRAD - Savjetnica predsjednika Srbije Stanislava Pak Stanković izjavila je danas da su veće šanse da predsjednik Republike Tomislav Nikolić ne bude prisutan na inauguraciji hrvatske koleginice Kolinde Grabar Kitarović, s obzirom na njene izjave o statusu Vojvodine i da su svi građani u Hrvatskoj Hrvati.

Pak Stanković je rekla da će, kada bude stigao poziv, predsjednik Nikolić još jednom razmisliti o tome da li će biti na inauguraciji, ali da više neće biti praksa da Srbija stalno popušta.

Srbija želi da sarađuje sa svim državama u regionu, rekla je Pak Stanković u Jutarnjem programu TV Pink i dodala da očekuje da budu povučene obe tužbe za genocid.

Upitana o zabrani letova iznad kuće predsjednika Nikolića u Bajčetini, Pak Stanković je odgovorila da postoje bezbjednosne mjere za predsjednika Republike, koje su u nadležnosti MUP-a.

Ona je ukazala da su privatni avioni letjeli nisko iznad kuće predsjednika Nikolića i da je procenjeno da postoji opasnost da mogu da ispuste eksplozivnu napravu sa te visine i da to ugrožava predsjednika.

Ona je najavila da će predsjednik Nikolić danas biti na Starom sajmištu, povodom Dana Holokausta i 70 godina pobjede nad fašizmom i da će se, takođe, obratiti đacima povodom školske slave Svetog Save i dodala da će ona danas posjetiti Temišvar, gdje će razgovarati sa Srbima u dijaspori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije