Ex -Yu

Nikolić odlučio da učestvuje u drugom krugu izbora

Nikolić odlučio da učestvuje u drugom krugu izbora
Nikolić odlučio da učestvuje u drugom krugu izbora

BEOGRAD - Predsjednički kandidat Srpske napredne stranke /SNS/ Tomislav Nikolić rekao je da će učestvovati u drugom krugu izbora za predsjednika Srbije.

On je poručio predsjedničkom kandidatu koalicije "Izbor za bolji život" Borisu Tadiću i Demokratskoj stranci da izbori u nedjelju 20. maja "moraju da budu demokratski, fer i pošteni".

Nikolić je istakao da borba naprednjaka za utvrđivanje "pravih rezultata" izbora neće prestati i da će oni u tome koristiti sve zakonske mogućnosti. "Nećemo dozvoliti da nas prevare, čak i po cenu da na biračkim mestima na kojima primetimo krađu izbori i ne budu dovršeni", naveo je Nikolić.

Lider naprednjaka rekao je juče u Novom Sadu da je blizu odluke da uopšte ne učestvuje u drugom krugu predsjedničkih izbora, jer bi time, kako kaže, dao legitimitet izbornoj krađi počinjenoj na izborima održanim 6. maja, dok je Predsjedništvo SNS-a odlučilo da ne prizna rezultate đurđevdanskih izbora.

Republička izborna komisija odbacila je juče kao neosnovan prigovor Nikolića kojim je tražio poništavanje izbora u Srbiji na svim nivoima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije