Ex -Yu

Nikolić zadovoljan ocjenama sposobnosti vojske

Nikolić zadovoljan ocjenama sposobnosti vojske
Nikolić zadovoljan ocjenama sposobnosti vojske

NOVI SAD - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u Novom Sadu da je zadovoljan ocjenama na račun operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

"Uočljiv je napredak u odnosu na prethodnu godinu. Kao vrhovni komandant, zajedno sa Vladom uvek ću pomoći Vojsci da ostvari svoje ciljeve", rekao je Nikolić u obraćanju tokom redovne godišnje analize operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Iz Ministarstva odbrane Srbije saopšteno je da su analizi prisustvovali i ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković, te članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Nikolić je naglasio da je Vojska Srbije uzor u regionu, pa i šire kad je riječ o operativnosti i funkcionalnosti.

"Svestan sam, međutim, da Vojska Srbije deli sudbinu građana Srbije, a samim tim i nedaće koje ih prate u današnjim vremenima. Zato treba otići do svakog vojnika, razgovarati sa njim i uliti mu nadu u bolja vremena", naveo je Nikolić.

U toku analize sagledani su uslovi u kojima je Vojska Srbije izgrađivala operativne i funkcionalne sposobnosti, kao i izvršene zadatke tokom 2014. godine.

Razmotreno je i stanje kadra i logistike u funkciji izgradnje operativnih sposobnosti, Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva, Protivvazduhoplovne odbrane, kao i Komande za obuku za izvršenje dodijeljene misije.

Iako je bilo najavljeno, analizi nije prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić zbog neodložnih obaveza. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije