Ex -Yu

Njemačka će podržati otvaranje tri poglavlja do kraja godine

Njemačka će podržati otvaranje tri poglavlja do kraja godine
Njemačka će podržati otvaranje tri poglavlja do kraja godine

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Njemačka podržati otvaranje do kraja godine tri poglavlja sa Srbijom u okviru pregovora o pristupanju EU.

Vučić je u Skupštini Srbije rekao da su to poglavlja pet, 25 i 26, koja se odnose na javne nabavke, nauku, obrazovanje i kulturu.

On je u Skupštini, gdje je u toku rasprava o budžetu za 2017. godinu, rekao da Srbija mora da nastavi mirno u budućnost, bez podjela.

Vučić je nakon izlaganja lidera Dveri Boška Obradovića, koji je optužio premijera i Vladu za propadanje zemlje, približavanje NATO-u i zanemarivanje nacionalnih interesa, rekao da postoje pokušaji izvođenja najbrutalnijih napada na Vladu Srbije i njega lično, te da se "kompletna politika pojedinih svela na najgnusnije laži i besmislice".

On je naveo da je njemački kancelar Angela Merkel svojevremeno rekla da nije dovoljno da nešto dobro činite u jednom mandatu, već da su "u vrijeme brzih informacija, dovoljne tri ili četiri laži da vas napadnu, a da ne možete da se odbranite".

"Ovako loša atmosfera koja se kreira u srpskom društvu neće moći još dugo, pa ili ću ja proći kao moji prijatelji Mateo Renci i Bojko Borisov, ili će neki drugi da se obraćaju građanima s nekog drugog mesta, a ne s ove govornice", rekao je Vučić.

On je dodao da istovremeno misli da je od presudnog značaja u Srbiji da se ne donose pogrešne odluke, zbog kojih je, "imajući u vidu bahatost i neodgovornost", plaćena najviša cijena.

Vučić je naveo da je zbog toga veoma važno da se razgovara da li je moguće postići određene dogovore kako Srbija i njene institucije da fukcionišu, a lično je obećao da je spreman da razgovara i za predstojeće izbore.

"Predsedničke, a videćemo da li i parlamentarne. Imaćete punu mogućnost razgovora o bilo čemu, o zajedničkoj zaštiti. I da budemo na svakoj kutiji zajedno, da svaki glas bude sačuvan i svaka volju naroda", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije