Ex -Yu

Njemačka čestitala na izboru Džaferija za predsjednika Sobranja

Njemačka čestitala na izboru Džaferija za predsjednika Sobranja
Njemačka čestitala na izboru Džaferija za predsjednika Sobranja

SKOPLJE - Njemačko ministarstvo spoljnih poslova prenijelo je makedonskom ambasadoru u Berlinu čestitke zbog izbora Talata Džaferija za predsjednika Sobranja, a odgovorne u Skoplju pozvalo na brzo formiranje vlade u skladu sa rezultatima izbora.

"Talat Džaferi je ustavno izabrani predsjednik parlamenta. Ovaj rezultat - zajedno sa ishodom parlamentarnih izbora - moraju da poštuju njegovi protivnici. Očekujemo da vlasti da održe zakon i poredak u zemlji", navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako se dodaje, odgovorni zvaničnici u Skoplju treba da pretvore svoju proklamovanu posvećenost Evropi u djela, prihvate ishod izbora i dozvole njegovu primjenu, prenosi MIA.

"Ova jasna poruka njemačke vlade je prenijeta ambasadoru Makedonije kada je pozvan u ministarstvo spoljnih poslova", navodi se.

Ranije je ministar spoljnih poslova Njemačke Zigmar Gabrijel rekao je da događaji u Makedoniji nisu u skladu sa očekivanjima EU od zemlje kandidata.

"Vlada konačno mora da se formira u Skoplju, da ispuni mandat demokratskih izbora održanih u decembru. Jednostavno je neprihvavljivo da prethodna vladajuća stranka odbija da to dozvoli i da njene pristalice upadnu u parlament i tuku poslanike", rekao je Gabrijel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije