Ex -Yu

Nova istraga protiv Bandića

Nova istraga protiv Bandića
Nova istraga protiv Bandića

ZAGREB - Hrvatska Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /Uskok/ pokrenula je novu istragu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, te Zdenke Palac i Ivice Lovrića zbog sumnje da su zloupotrebom položaja i ovlaštenja oštetili grad Zagreb za oko 40.000 evra.

Iz Uskoka navode da se sumnja da je Bandić nezakonito prihvatio molbu jednog zagrebačkog udruženja i donio zaključak da grad bude pokrovitelj njihovih aktivnosti od 21. septembra do 5. oktobra, što ne obuhvata finansijsku pomoć.

Hrvatski mediji navode da je riječ o Udruženju "U ime porodice", te da se pokroviteljstvo odnosi na njihove aktivnosti u vezi sa referendumom o izmjeni izbornog sistema.

Suprotno donesenom zaključku, Bandić je od načelnika gradskog Odjeljenja za obrazovanje, kulturu i sport Zdenke Palac zatražio da na račun grada, a za potrebe udruženja, organizuje štampanje letaka i plakata, što je Palaceva učinila sklapanjem poslova sa raznim trgovačkim društvima, navode iz Uskoka.

Bandić je od šefa podružnice zagrebačke "Tržnice" Ivice Lovrića zatražio da ustupi veći broj štandova, što je Lovrić i učinio.

Protiv Bandića se već vodi postupak zbog sumnje u višemilionske  malverzacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije