Ex -Yu

Novi Sad: Vranić kaže da nije kriv za smrt tri osobe (FOTO, VIDEO)

Novi Sad: Vranić kaže da nije kriv za smrt tri osobe (FOTO, VIDEO)
Novi Sad: Vranić kaže da nije kriv za smrt tri osobe (FOTO, VIDEO)

NOVI SAD: Novosađanin koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su stradale tri osobe u završnoj riječi na suđenju je izjavio da se ne osjeća krivim, piše “Dnevnik“.

Despot Vranić je na kraju suđenja u novosadskom Višem sudu u drugostepenom postupku, istakao da izražava duboko žaljenje zbog nastradalih.

On je prethodno osuđen na osam godina zatvora, ali je Apelacioni sud ovu presudu ukinuo i naložio ponovno suđenje.

U udesu poginule tri osobe koje su bile u folksvagenu koji je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu

Presuda na suđenju za tragediju u kojoj su u junu 2014. godine stradali Milica Ležimirac, Aleksandar Marić i Vladica Matović biće objavljena 11. aprila.

Zamjenica višeg javnog tužioca Ljiljana Tomić kazala je da optuženi ne priznaje djelo koje mu se stavlja na teret i da je izjavio da je konzumirao alkohol nakon nesreće, a ne prije toga. Međutim, podsjetila je da je sudski vještak u nalazu to demantovao te naveo da je kod njega utvrđen oko 1,4 promil alkohola u krvi.

”Okrivljeni usljed alkoholisanosti nije bio sposoban da upravlja vozilom jer su mu, između ostalog, bili smanjeni pažnja i koncentracija, imao je produženo vrijeme reagovanja i bilo mu je suženo vidno polje. Izjavio je da je vozio 80 do 90 kilometara na sat i da je dodao gas da bi prošao raskrsnicu, ali da u tome nije uspio. Po nalazima, vozio je 216 kilometara na sat kod prve raskrsnice nakon Mosta slobode, a u sudar je ušao brzinom od 160 kilometara na sat, pa nije ni mogao zaustaviti na vrijeme da bi izbjegao kontakt vozila. Da je išao dozvoljenom brzinom, koja je četiri puta manja od one kojom se kretao, vještaci kažu da bi se zaustavio na vreme. Ovako, izgubio je svaku mogućnost za izbjegavanje nezgode. Načela u saobraćaju govore da je svako dužan da se ponaša tako da ne ugrožava ostale učesnike u njemu. Na kraju, da se kretao čak i 89 kilometara na čas, mogao se zaustaviti, po nalazima vještaka”, kaže Tomićeva.

Audi prošao kroz raskrsnicu brzinom od 216 km/h

Vranićev advokat Tatomir Leković je rekao da nema sumnje da je njegov klijent vozio nedozvoljenom i neprilagođenom brzinom, ali i da ona nije osnovni uzrok nesreće.

”On je prošao kroz prethodnu raskrsnicu s 216 kilometara i nikoga nije povrijedio iako je tom prilikom bilo i drugih učesnika u saobraćaju. Vozač "golfa" nije smio da uđe u raskrsnicu kroz crveno svjetlo. Na tom mestu raskrsnica je nepregledna, a pored njega u tom trenutku bilo je još vozila koja su čekala zeleno. Putnici u njima ostali su nepovrijeđeni. Ako sud smatra da je Vranić kriv, ukazujem na to da njegova krivica ne može biti veća od 50 procenata, a sigurno je manja od toga. Moj branjenik nije vozio da se iživljava, hitao je u Novi Sad, misleći da je potrebno da da krv povrijeđenom drugaru koji je hitno prevezen u Klinički centar Vojvodine. Njegov motiv je, bez obzira na to što se spominju brzina i alkohol, bar uz te godine, ljudski i korektan”, kazao je Leković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije