Ex -Yu

Obračun na Pravnom fakultetu u Beogradu:Profesori razvaljuju vrata (FOTO, VIDEO)

Obračun na Pravnom fakultetu u Beogradu:Profesori razvaljuju vrata (FOTO, VIDEO)
Obračun na Pravnom fakultetu u Beogradu:Profesori razvaljuju vrata (FOTO, VIDEO)

BEOGRAD - Studente Pravnog fakulteta u Beogradu jutros su fizički napali dekan Sima Avramović i profesori Žika Bujukić i Saša Bovan, tvrde akademci kojima je onemogućeno da uđu u Amfiteatar broj 5 kako bi održali najavljeni zbor koji je trebalo da počne u 12 sati.

Studenti su okupljeni u holu fakulteta ali im je osoblje onemogućilo da uđu u pomenuti amfiteatar gde treba da se održi zbor, javlja naš reporter koji je na Pravnom fakultetu.

Kako su ranije za "24 sata" objasnili studenti, do prvog incidenta je došlo jutros oko 8.15 sati dok je jedan od studenata držao govor u Amfiteatru broj 5.

“Dekan je došao sa nekoliko profesora, koje sada nećemo da imenujemo. Udarili su dečka koji je držao govor, drugog su povukli za rame i počeli da guraju i izbacuju ostale studente sa fakulteta. Sam dekan je fizički udarao, gurao i davio ljude, čak je obio vrata amfiteatra i sve to imamo snimljeno”, pričaju uznemireni studenti Pravnog fakulteta.

Kako kažu, dekan Avramović je na fakultet doveo i snimatelje koji snimaju studente koji su držali blokadu.

“Šokirani smo. Mi nikoga nismo dirali. Demokratski smo držali fakultet u blokadi i nikome nismo zabranili da se ovuda kreće”,kažu studenti koji su izbačeni sa fakuleteta i trenutno stoje ispred zgrade ove ustanove.

Oni dodaju da su profesori nakon incidenta počeli da drže predavanje u Amfiteatru 5, u kome se nemili događaj i desio.

Studenti Pravnog fakulteta naglašavaju da će se blokada nastaviti i da neće odustati iako su izbačeni iz amfiteatra i nastava se odvija bez problema.

Manja grupa studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, među kojma i nekolicina s drugih fakulteta, pokušala je jutros da onemogući redovnu nastavu, saopštila je ta ustanova.

I pored toga sto je Uprava fakulteta prihvatila zahtjeve studenata koji nisu u suprotnosti s propisima i realnim mogućnostima fakulteta i razgovora vođenih na zboru studenata u petak, 9. oktobra, ova grupa nije fizički dozvolila studentima prve godine da prisustvuju redovnoj nastavi.

Nakon dolaska profesora predmetne nastave, dekana i članova Uprave fakulteta, studentima je omogućeno da prisustvuju redovnim predavanjima.

Nastava i vježbe u ostalim amfiteatrima redovno se održavaju.

(NN, 24sata.rs)

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije