Ex -Yu

Obračun sa nesavjesnim policajcima Srbije

Obračun sa nesavjesnim policajcima Srbije
Obračun sa nesavjesnim policajcima Srbije

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je da Sektor unutrašnje kontrole MUP-a trenutno vodi više istraga i naglasio da će odgovarati svi pripadnici policije koji imaju veze sa mafijom, koji su počinili krivična djela ili stekli protivpravnu imovinsku korist.

On je rekao da postoje indicije da je određeni broj pripadnika policije uključen u nečasne radnje i da će, ukoliko istraga to dokaže, protiv njih biti podignute krivične prijave.

"Protiv svih za koje postoje takve sumnje, podići će se istrage. Ako bude dokaza, biće i krivičnih prijava. Tu više selekcije nema", rekao je Stefanović za "Večernje novosti".

Komenatrišući činjenicu da je Dragoslav Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg narko-dilera, napustio zemlju, Stefanović je rekao da protiv Kosmajca nijedno Tužilaštvo nije podiglo optužnicu, niti postoji krivična prijava.

"Policija nije imala nijedan osnov za njegovo zadržavanje", kaže Stefanović.

Govoreći o kadrovskim promjenama u policiji, Stefanović je rekao da se one neće završiti na smjeni pet načelnika Uprave policije već da će biti smijenjeni svi za koje se bude pokazalo da nisu dostojni povjerenja.

Kada je riječ direktoru policije Miloradu Veljoviću, koji je po ocjeni srpskih medija "na ledu", Stefanović je rekao da sa Veljovićem ima korektnu saradnju, mada, kako je rekao, ne može reći da je on ili bilo ko drugi "trajno rješenje" u policiji. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije