Ex -Yu

Od Nigerije zatražen razgovor sa svjedokom protiv Tačija

Od Nigerije zatražen razgovor sa svjedokom protiv Tačija
Od Nigerije zatražen razgovor sa svjedokom protiv Tačija

BEOGRAD- Tužilaštvo Srbije za ratne zločine uputilo je danas nadležnim organima Nigerije zahtjev za obavljanje razgovora sa Filipom Ndžemanzijem, ljekarom koji je izjavio da je Hašim Tači zajedno sa Rohasom Okoročom, trgovao organima otetih Srba na Kosovu i Metohiji.

Tužilaštvo je danas, u skladu sa odredbama Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći, preko Ministarstva pravde Srbije, započelo postupak koji će omogućiti saslušanje lica sa eventualnim saznanjima o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, kao i na sjeveru Albanije, saopšteno je iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je u ovom predmetu saslušalo do sada 160 svjedoka, a na predmetu se intenzivna saradnja odvija i sa Specijalnim istražnim timom Euleksa koji je, uz podršku institucija Srbije, saslušao više od 200 svjedoka na prostoru Srbije.

Specijalni istražni tim sprovodi istragu u više zemalja o zločinima OVK na Kosovu i Metohiji u periodu 1998-2000. godine, a koja će dobiti epilog pred nedavno formiranim Sudom za OVK u Hagu, navodi se u saopštenju Tužilaštva Srbije za ratne zločine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije