Ex -Yu

Od sutra radi internet ordinacija

Od sutra radi internet ordinacija
Od sutra radi internet ordinacija

BEOGRAD - Novi internet servis "Ordinacija", na kome će građani putem video veze moći besplatno da se savjetuju sa ljekarima opšte prakse, plastičnim hirurgom, dermatovenerologom, pedijatrom i psihologom, počinje sutra sa radom.

Na sajtu http://www.ordinacija.lekarinfo.com/ postoji raspored rada ljekara i njihova biografija, pa korisnici mogu da vide kada je koji ljekar u ordinaciji, a razgovor se može obaviti i običnim porukama putem "četa".

"Ono što su do sada radili na forumima građani će ubuduće moći uživo, putem video veze - da se savetuju sa lekarima i da dobiju odgovor odmah", rekao je doktor Vladimir Živković za portal "S medija" i dodao da svi ljekari mogu da se prijave i besplatno otvore ordinaciju.

Živković je istakao da se na internetu nalaze mnoge netačne i polutačne informacije u vezi sa zdravljem, a na ovaj način ljudi će dobijati kvalitetne informacije direkno od ljekara.

Prema njegovim riječima, pregledi će biti konsultativni, neće se postavljati dijagnoze, ali će za pacijente odgovori biti korisni.

"Lekari u zdravstvenim ustanovama su toliko preopterećeni da nemaju vremena da više razgovaraju sa pacijentima, već im samo u nekoliko rečenica objasne o čemu se radi. Ovde će moći da pitaju sve što im nije jasno", rekao je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije