Ex -Yu

Odgovor Kovaču: Srbija fakultete završavala od 1217, 1804.

Odgovor Kovaču: Srbija fakultete završavala od 1217, 1804.
Odgovor Kovaču: Srbija fakultete završavala od 1217, 1804.

BEOGRAD - Srbija je uradila sve da ispuni uslove za otvaranje Poglavlja 23 i sad je to pitanje na EU, kaže srpski ministar pravde u tehničkom mandatu Nikola Selaković.

"To je unutrašnja stvar EU i nekih njenih država članica. Oni neka se time bave, a mi ćemo se baviti svojim poslom, graditi svoju zemlju, raditi za nju i građane, a uvjeren sam da će to neko biti u stanju da prepozna", poručio je Selaković.

Komentarišući izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Mira Kovača, koji je govoreći o otvaranju Poglavlja 23 rekao da "Srbija treba prvo da položi prijemni ispit da bi upisala fakultet", Selaković je odgovorio da je Srbija svoje fakultete završavala još od 1217. godine i od 1804. godine, boreći se za vrijednosti hrišćanske Evrope, na onome što se danas zove Zapadni Balkan.

"Mi nastavljamo svoju državu da gradimo i uzdižemo, težeći evropskim standardima u različitim oblastima", rekao je Selaković.

On je naglasio da to da li će neko otvoriti poglavlja, ili neće više nije do Srbije, jer smo svoje uradili, već da je to unutrašnja stvar EU i nekih država članica.

"Ono što je bilo do Srbije da uradi, Srbija je to vrijedno, marljivo i predano radila i Srbija to nastavlja da radi. Gradi sebe i ekonomski jača, čime jača i segment vladavine prava", rekao je Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije