Ex -Yu

"Olakšao" se komšiji u bazen, nesnosan smrad otjerao 18 turista

"Olakšao" se komšiji u bazen, nesnosan smrad otjerao 18 turista
"Olakšao" se komšiji u bazen, nesnosan smrad otjerao 18 turista

Istrijan je u potpunom šoku. Ogorčen je. Podivljalog M.P. (61), koji je to učinio, priveli su, ali vlasnik kuće strahuje za ugled.

Komšija iz pakla sve je uneredio u četvrtak oko dva sata ujutro.

"U tom trenutku je u kući bilo 18 turista, od kojih su polovica bila djeca. Susjed kojeg smo mi mještani više puta prijavljivali policiji otvorio je nezaključanu ogradu dvorišta i sve uneredio", dodaje vlasnik kuće.

Oko tri ujutro ga je nazvao turista kojeg je probudio lavež pasa, a zatim je nanjušio nesnosan smrad. Austrijanac je bio u potpunom šoku.

"Čak su i oni fotografirali štetu, iako je grozno smrdjelo na izmet. Naravno da su morali otići iz kuće. Uz moje isprike. A ja još čistim okoliš i kuću", rekao je vlasnik.

Pričinjenu štetu procjenjuje na 30.000 kuna (oko 7.725 KM), a bazen treba očistiti i ponovo napuniti vodom. Troškovi čišćenja bazena iznose oko 10.000 kuna.

"Užas, stvarno ne znam zašto mi je to uradio. Nije imao nikakvih razloga za to", govori ogorčeni najmodavac koji je htio ostati anoniman.

Kaže da je odmah znao ko je to učinio jer svi mještani istarskog sela s njim već godinama imaju problema. "Komšiju iz pakla" više puta su prijavljivali policiji. I vlasnik ove luksuzne kuće to je učinio nakon posljednjeg incidenta.

"Muškarac je u pritvoru, a otprije je poznat policiji. Mještani sela Orihi su ga prijavljivali jer su njegove koze u nekontroliranoj ispaši i uništavaju im usjeve", potvrdili su u istarskoj policiji.

Dodaju kako je nasilnik oštetio vrtni namještaj te vrata i prozore kuće.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije