Ex -Yu

Oliver Ivanović negirao krivicu

Oliver Ivanović negirao krivicu
Oliver Ivanović negirao krivicu

KOSOVSKA MITROVICA - Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici negirao krivicu po svim tačkama optužnice koje ga terete za učešće u ratnim zločinima 1999. i 2.000.

"Apsolutno nisam kriv", rekao je Ivanović odgovarajući na pitanje sudije Roksane Komša da li se osjeća krivim.

I ostala četvorica optuženih Srba - Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović, takođe su se izjasnili da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret.

U Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici danas se održava prvo ročište protiv ove petorice Srba koji su osumnjičeni za ratne zločine i teško ubistvo počinjeno tokom 1999. i 2000.

Ročištu prisustvuje rodbina optuženih, direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić sa saradnicima, pojedini gradonačelnici srpskih opština sa sjevera Kosova i veliki broj novinarskih ekipa.

Tužioci su Džonatan Ratel i Romulo Mateuš dok je predsedavajući sudija Rumunka Roksana Komša.

Portparol Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je novinarima prije početka današnjeg ročišta da nakon prvog saslušanja optuženi imaju 30 dana da u pisanom obliku stave primjedbe ili zahtjeve za odbacivanje optužnice.

Ona je dodala da će glavni pretres uslijediti nakon što sudija donese odluku u vezi sa primjedbama optuženih, ali postoji i mogućnost da optužnica bude odbačena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije