Ex -Yu

Optuženi za nesreću na Adi Huji: Žao mi je zbog svega

Optuženi za nesreću na Adi Huji: Žao mi je zbog svega
Optuženi za nesreću na Adi Huji: Žao mi je zbog svega

BEOGRAD- Priznajem da sam vozio bez vozačke dozvole i pod uticajem alkohola i da sam, samim tim, odgovoran za smrt troje prijatelja. Ali, ne priznajem i da sam, kako navodi optužnica, vozio 111 kilometara na sat. Žao mi je zbog svega, izjavio je juče, u svojoj odbrani pred vijećem Višeg suda u Beogradu Dušan Jovanović (19), koji je optužen da je odgovoran za saobraćajnu nesreću na Adi Huji, 22. novembra prošle godine.

Tog kobnog dana su poginuli Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Janković (20), a povrijeđeni su Milica Jokić (18) i sin novinarke Olje Bećković, Luka Višnjić (18), koji se juče nije pojavio u sudu. Nakon prvih riječi odbrane, optuženi Jovanović je do detalja ispričao sudu šta je prethodilo tragediji. Ponovio je, kao i u prethodnom postupku, da se našao sa prijateljima u jednom dorćolskom kafiću, gde su popili "tri, do pet rakija od maline". Nakon toga odlučili su da odu na Adu Huju, u restoran.

''Nisam tamo bio nikad ranije i nisam poznavao put, koji je inače, bio neosvetljen'', tvrdi Jovanović.

''Pošto nas je bilo mnogo, Miloš je predložio da on uđe u gepek, čemu sam se u početku protivio, ali sam na kraju pristao. Poslednje čega se sećam bilo je da sam osetio jak trzaj automobila i već sam bio u reci'', kazao je.

Podjednako napeto bilo je u sudnici i u holu Palate pravde, gdje su se "zakačili" brojni Jovanovićevi prijatelji sa drugovima nastradalih. Na kraju je morala da reaguje i policija, koja je privela jednog od njih.

Nastavak suđenja zakazan je za 7. april, javile su Novosti.

Saučešće porodicama

Najiskrenije saučešće porodicama zbog pogibije vaše dece, ali i mojih prijatelja. Ne mogu da zamislim koliko vam je teško i znam da vaše rane neće zarasti do kraja života, rekao je Dušan Jovanović juče, obraćajući se porodicama stradalih u saobraćajnoj nesreći.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije