Ex -Yu

Optuženi za "pljačku vijeka" pravosnažno oslobođeni

Optuženi za  "pljačku vijeka" pravosnažno oslobođeni
Optuženi za "pljačku vijeka" pravosnažno oslobođeni

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu danas je pravosnažno oslobodio optužene za pljačku konvoja firme "Sekjuritas servis" 10. marta 2011. godine u Ustaničkoj ulici kada je odneseno oko 800.000 evra.

Oslobađajuću presudu Apelacioni sud donio je zbog nedostatka dokaza, a optuženi su iz istog razloga do sada dva puta oslobođeni u prvostepenom postupku pred beogradskim Višim sudom.

Krivice za tu pljačku oslobođeni su Novica Elek, Nenad Kurilo, Petar Obradović, Nenad Grčić, Bogdan Restović, Uroš Petrović i Miloš Marković.

Apelacioni sud je istom presudom potvrdio sedmogodišnju kaznu zatvora optuženom Milanu Mrviću zbog učešća u pljački iste firme, ali 18. januara 2010. godine na Novom Beogradu.

Za tu pljačku su zbog nepostojanja dokaza danas oslobođeni Bogdan Restović, Uroš Petrović, Novica Elek, Marko Restović, Miloš Marković, Petar Obradović i Aleksandar Bulajić.

Mediji su pljačku konvoja u Ustaničkoj ulici svojevremeno prozvali "pljačkom vijeka" zbog načina na koji je izvedena i količine opljačkanog novca.

Pljačkaši su vozilima pod rotacijom presreli dva automobila u kojima su bila po dva radnika obezbjeđenja firme "Sekjuritas servis", a zatim kundakom puške razbili staklo na automobilu i naredili radnicima da im predaju pištolje.

Poslije toga pljačkaši su maskirani fantomkama i u pancirima odnijeli iz presretnutih automobila pet vreća sa oko 83 miliona dinara.

Oni su potom pobjegli autoputem ka željezničkoj stanici "Prokop", gdje su zapalili vozila koja su koristili tokom pljačke.

Godinu dana ranije, na identičan način, prema optužnici, opljačkano je preduzeće "Sekjuritas" na Novom Beogradu, kod Tržnog centra "Piramida".

Osim  toga što tokom pretresa niko od optuženih nije priznao krivicu, mnogi od njih su imali alibi za kritično vrijeme.

Novica Elek je tvrdio da je dan prije hapšenja u dvorištu svoje kuće pronašao svesku Drugog odjeljenja beogradske policije u kojoj su bile opisane akcije "Etna", "Aurelijus" i "Feniks", a koje su se ticale hapšenja osumnjičenih za pljačku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije