Ex -Yu

Orban: Zid nije protiv Srbije

Orban: Zid nije protiv Srbije
Orban: Zid nije protiv Srbije

BUDIMPEŠTA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija i Mađarska zajedno raditi na rješavanju problema povećanog broja migranata, dok je mađarski premijer Viktor Orban poručio da je zid iznuđeno rješenje, te da nije uperen protiv Srbije.

Vučić je ocijenio je da su odnosi Srbije i Mađarske najbolji u novijoj istoriji dvije zemlje, poručio da je očuvanje stabilnosti prioritetni interes Srbije, te najavio da će dvije zemlje zajedno raditi na rješavanju problema povećanog broja migranata.

Vučić je na konferenciji za novinare sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, a nakon zajedničke sjednice vlada, rekao da se Srbija suočava sa velikim problemom zbog povećanog broja migranata i da za zemlju nije prijatna najava da će Mađarska da podigne zid na granici.

Dodao je da je s Orbanom otvoreno razgovarao o migrantskoj krizi, te da je jasno da Mađarska ne podiže zid zbog Srbije već da bi zaštitila svoje interese i državnu teritoriju, kao i da dvije zemlje imaju prijateljski odnos.

"Naći ćemo rešenje u zajedničkoj akciji", rekao je Vučić, dodajući da će dvije zemlje zajednički djelovati i na granici prema Makedoniji i da vjeruje da će uspjeti da zaštite osnovne vrijednosti.

Vučić je rekao da će Srbija u narednom periodu postupati u skladu sa evropskim zakonodavstvom i nastaviti saradnju sa Mađarskom, Austrijom i Njemačkom i dodao da Srbija i Mađarska ne žele da pokvare dobre odnose i istakao da je u njih mnogo uloženo.

"U dobrim vremenima je lako imati dobre odnose, a u teškim vremenima je dobro imati prijatelje u komšiluku", rekao je Vučić i zahvalio Orbanu na korektnim odnosima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije