Ex -Yu

Orešković: Šešelj će biti uhapšen ako pokuša da uđe u Hrvatsku

Orešković: Šešelj će biti uhapšen ako pokuša da uđe u Hrvatsku
Orešković: Šešelj će biti uhapšen ako pokuša da uđe u Hrvatsku

ZAGREB - Odlazeći premijer Hrvatske Tihomir Orešković izjavio je da će lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj biti uhapšen ako pokuša da uđe u Hrvatsku.

"Ja mislim da svi znamo da je Šešelj u Hrvatskoj persona non grata i po toj definiciji on nije dobrodošao, a ako dođe, biće uhapšen", rekao je Orešković za RTL televiziju.

Hrvatski MUP je krajem marta ove godine zabranio eventualni ulazak lidera radikala Vojislava Šešelja u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka.

MUP je tada obavjestio graničnu kontrolu da Šešelju izda rješenje o odbijanju ulaska u Hrvatsku u slučaju da se on pojavi na nekom od graničnih prelaza.

Hrvatski Zakon o strancima predviđa mogućnost da se strancu odbije ulazak u Hrvatsku zbog opasnosti od ugrožavanja javnog poretka Hrvatske, nacionalne sigurnosti ili javnog zdravlja.

Vojislav Šešelj je na svom Tviter profilu napisao ranije danas da je dobio diplomatski pasoš i da se nada da mu hrvatske vlasti "kao uglednom diplomati" neće praviti nikakve probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije