Ex -Yu

Organizatori se nadaju da se protest useli u vladu

POGORICA - Organizatori četvrtog građanskog protesta koji će u utorak, 15. maja, krenuti sa platoa ispred Univerziteta Crne Gore tvrde da bi mogao da se "presjeli" u vladine kancelarije, pišu podgoričke "Vijesti".

Organizatori građane pozivaju da se okupe u što većem broju i na taj način pokažu svoje nezadovoljstvo socio-ekonomskom situacijom u Crnoj Gori.

"Više sam nego zadovoljan što je inicijativa Unije slobodnih sindikata za pokretanje protesta, zbog teškog stanja građana, dobila podršku MANS-a, slobodnih građana, intelektualaca, studenata, penizionera, tako da naš otpor iz dana u dan sve više jača", izjavio je predsjednik Sindikata Željezare i predstavnik Ujedinjenog saveza sindikata Crne Gore Janko Vučinić.

Vučinić je kazao da je namjera organizatora protesta da ponovo traže ostavku vlade koja, kako tvrdi, evidentno ne radi u interesu građana.

"Ovaj protest ima oštricu da posiječe stablo režima koji zbija šalu na račun osiromašenih građana. Bojim se da ovaj protest može da se ispred vlade presjeli u njihove kancelarije", kazao je on na konferenciji za novinare u Podgorici.

Novinarima se, kako se navodi, obratila i samohrana majka Ljubica Gojković, koja je pozvale mlade da im se pridruže i tako pokažu svoje nezadovoljstvo i pruže otpor režimu i institucijama režima.

Njena sugrađanka i, takođe, samohrana majka Vesna Sekulić smatra da vlada sve ove godine nije ništa učinila za poboljšanje statusa samohranih majki i njihove djece.

"Crna Gora je moj dom i tako će biti i ubuduće, ali režimska organizacija ne čini ništa za nas samohrane majke i našu djecu. Pozivam samohrane majke da se bore za naša prava jer je ovo naša zemlja i treba da dignemo glas i borimo se za našu djecu i njihovu budućnost, koja je takođe ovđe u našoj zemlji", rekla je Sekulićeva.

Advokat MANS-a Veselin Radulović kaže da je Vlada Crne Gore nestručna i da pri tome ima i kriminogeni karakter.

"Smatram da je crnogorska vlada organizacija koja ima kriminogeni karakter. Nažalost vrh ove kriminalne organizacije je nestručan i nesposoban da vodi Vladu Crne Gore", rekao je Radulović.

On tvrdi da je korupcija ključni problem i preko kojeg se upravlja životima građana.

"Zbog toga treba pružiti otpor i neophodno je da se ovim protesima pridruži što veći broj građana kako kriminalci završili tamo gdje im je i mjesto", bio je oštar Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije