Ex -Yu

Osmogodišnjak preminuo od sepse

Osmogodišnjak preminuo od sepse
Foto: Pixabay ilustracija | Osmogodišnjak preminuo od sepse

VRŠAC - Osmogodišnji Ognjen Paunović iz sela Zagajica, kod Vršca, preminuo je 28. avgusta na odjeljenju intenzivne njege Opšte bolnice u Vršcu od sepse!

Osmogodišnji Ognjen Paunović iz sela Zagajica, kod Vršca, preminuo je 28. avgusta na odjeljenju intenzivne njege Opšte bolnice u Vršcu od sepse!

Zbog sumnje da je smrt uslijedila zbog propusta ljekara, detalje ovog slučaja ispituje zdravstvena inspekcija.

Majka nesrećnog dječaka kaže da je sina nekoliko puta dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i strašnih bolova u stomaku, ali da su ih ljekari uvijek vraćali kući s obrazloženjem da dijete ima stomačni virus. U bolnicu su ga primili kada je već bilo kasno.

„Novostima“ je u ovoj zdravstvenoj ustanovi potvrđeno da je dječak preminuo tog dana na njihovom odjeljenju, oko sedam sati ujutru, nakon operacije crijeva, pišu Večernje novosti.

"Došlo je do invaginacije tankog creva, što je uzrokovalo sepsu i smrt dečaka", rekao je direktor bolnice dr Jon Omoran.

Zdravstveni inspektori su već uzeli izjave svih ljekara, analizirana je i sva dokumentacija dječakovih kontrola prije nego je primljen u bolnicu. Cijeli proces još je u toku.

(Novosti.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije