Ex -Yu

Ostaje u Remetincu: Vijeće odbilo kauciju za Sanadera

Ostaje u Remetincu: Vijeće odbilo kauciju za Sanadera
Ostaje u Remetincu: Vijeće odbilo kauciju za Sanadera

ZAGREB - Vrhovni sud ukinuo je Sanaderu nepravosnažnu presudu od devet godina zatvora i vratio predmet na ponovno suđenje. Određena mu je jamčevina od 12,4 mil. kuna

Vijeće Županijskog suda u Zagrebu odbilo je kauciju za Ivu Sanadera. Razlog odbijanja kaucije koje je ponudila odbrana bivšeg premijera još nije poznat.

Vijeće je danas održalo sjednicu na kojoj je odlučivalo jesu li nekretnine koje je obrana bivšeg premijera ponudila kao kaucije dostatne i adekvatne da se Sanadera pusti na slobodu. Odluka će biti poznata nakon 14 sati.

Očekuje se da će Vijeće svoju odluku donijeti danas pa ako rješenje bude povoljno za Sanadera, a USKOK izjavi da se neće žaliti, teoretski je moguće da Sanader već danas izađe iz Remetinca.

Podsjetimo, Vrhovni sud ukinuo je nepravosnažnu presudu od devet godina zatvora bivšem premijeru i vratio predmet na ponovno suđenje.

Iako je obrana u petak osigurala dvije nekretnine i od suda zatražila da ih prizna kao jamčevinu, sud je tražio objašnjenje u vezi s kućom advokata Gorana Suića.

Sanaderov advokat Jadranka Sloković rekla je u petak kako kuća advokata Suića, koja je ponuđena za kauciju, a koju je vještak procijenio na 8,951.000 kuna, nije prihvaćena jer je Suić upisan na svoju kuću dva puta sa učešćem po jednu p. Ironično je komentirala da će angažirati PMF kako bi oni pojasnili da jedna polovina i jedna polovina čine jedno cijelo.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije