Ex -Yu

Oštetio državu za 65.000 evra

Oštetio državu za 65.000 evra
Oštetio državu za 65.000 evra

PODGORICA - Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv sugrađanina čiji su inicijali S.K. /38/ zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj u privrednom poslovanju i prisvojio 65.000 evra.

Policijske aktivnosti upućuju na sumnju da je S.K, u svojstvu osnivača i izvršnog direktora firme "I.D.Maks" i u svojstvu ovlaštenog službenika jednog osiguravajućeg društva, zloupotrijebio položaj u privrednom poslovanju.

On je, kako je saopšteno iz crnogorske Uprave policije, zadužio 423 polise autoodgovornosti ovog osiguravajućeg društva koje je prodao za 65.017 evra, a novac od prodaje nije uplatio na račun osiguravajuće kuće već ga je prisvojio, čime je stekao protivpravnu korist. 

Službenici kriminalističke policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv S.N. /26/ iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Sumnja se da je S.N, u svojstvu odgovornog lica - prodavca u jednoj firmi iz Podgorice, zloupotrijebio položaj u privrednom poslovanju tako što je dnevni pazar od 1.705 evra protivpravno prisvojio i time pričinio štetu firmi", saopšteno je iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije