Ex -Yu

Otac Tijane Jurić: Pokrećemo sajtove nestali.rs i pedofili.rs

Otac Tijane Jurić: Pokrećemo sajtove nestali.rs i pedofili.rs
Otac Tijane Jurić: Pokrećemo sajtove nestali.rs i pedofili.rs

Više od 1.600 volontera javilo se Igoru Juriću da žele da pomognu u sakupljanju potpisa za podnošenje inicijative za usvajanje "Tijaninog zakona".

U pitanju su izmjene dosadašnjih propisa koje bi bile posvećene Tijani Jurić (15), koju je oteo i ubio Dragan Đurić, prije manje od mjeseca u Bajmoku.

"Proveravamo kakav je tačno Zakon o policiji i kada budemo imali predlog, krenućemo u proceduru. "Tijanin zakon" bi bio poput američkih. U SAD postoji "Amber alert" i istog trenutka kada se sazna da je dete nestalo, obaveštavaju se granični prelazi, marketi dobijaju fotografije, mobilni operateri pošalju poruku s likom deteta, policija dobije dozvolu od tužilaštva da može krenuti u potragu", kaže Igor Jurić, a prenosi Blic.

On je najavio i pokretanje internet stranice nestali.rs, a istovremeno i pedofili.rs, da bi se proširio front djelovanja protiv takvih pojava i događaja.

"Dok je trajala potraga za našom Tijanom, saznali smo da u Bajmoku ima tri registrovana pedofila i smatram da takve stvari moraju da budu javne. U planu mi je i da od mesta zločina napravim spomen-park u znak sećanja na Tijanu i o tome sam razgovarao s gradonačelnikom Sombora. Pričali smo o tome koliko grad može pomoći da na mestu zločina napravimo okupljalište za mlade ili spomen-park. Kontaktirao sam i s mojim ljudima iz kluba u Belgiji da doniraju veštačku travu, a s pejzažnim arhitektama iz Sombora sam razgovarao o tome da se napravi projekat", objašnjava Igor Jurić za "Dnevnik".

Tijana Jurić je nestala dvadeset minuta poslije ponoći 26. jula, a njeno beživotni telo je pronađeno 6. avgusta na putu između Bajmoka i Sombora, na napuštenoj lokaciji kod mjesta Aleksa Šantić. Tijana je sahranjena 8. avgusta, a nakon sahrane, u centru Subotice i Bajmoka zapaljeno je hiljade svijeća koje su gorjele cijele noći u znak sjećanja na nju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije