Ex -Yu

Otac policajac prisluškivao vaspitačice u vrtiću

Otac policajac prisluškivao vaspitačice u vrtiću
Otac policajac prisluškivao vaspitačice u vrtiću

LJUBLJANA - Otac djevojčice koja pohađa vrtić u slovenskome mjestu Šmarju pri Jelšah u kesi u s njezinim igračkama stavio je aparat za prisluškivanje, što je priznao pošto su vaspitačice uređaj slučajno otkrile i slučaj prijavile policiji.

"Odmah sam o događaju obavijestila policiju i sve zaposlene", rekla je za Slovensku televiziju Jelka Kitak, direktor vrtića.

Dodala je da je otac sve priznao i izvinio se direktoru i vaspitačicama, u čije je vaspitne metode navodno sumnjao jer je dijete jednom nakon odlaska iz vrtića plakalo.

"Bile smo šokirane jer su sumnje sasvim neopravdane. Radilo se o neopravdanom kršenju autonomije javne obrazovne ustanove i naše privatnosti", rekla je  Kitak.

Potvrđeno je kako je osumnjičeni otac aktivni policajac, a napravu je u kesu s igračkama postavio da bi prisluškivao šta se u vrtiću događa između djece i vaspitačica. Isto je ponovio nekoliko dana.

S obzirom na to da je tata i policajac, odnosno službena osoba, slučaj je preuzelo specijalno tužilaštvo u Ljubljani.

Ako bude optužen i osuđen, zbog neovlaštenog bi prisluškivanja i povrede privatnosti mogao dobiti kaznu do pet godina zatvora, objavili su slovenski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije