Ex -Yu

Otac ubijenog Nikole Bojovića: Moj sin mrava nikada nije zgazio

Otac ubijenog Nikole Bojovića: Moj sin mrava nikada nije zgazio
Otac ubijenog Nikole Bojovića: Moj sin mrava nikada nije zgazio

BEOGRAD - Nikola Bojović (39), brat Luke Bojovića (40), jednog od vođa "zemunskog klana", ubijen je u ponedjeljak ujutro u Ulici carice Milice, u centru Beograda.

Na mjestu ubistva, nedaleko od lokve krvi, pronađeno je čak 15 čaura, a ljekari su potvrdili da mlađi Bojović ima prostrelne rane glave, grudnog koša, stomaka i podlaktice.

Zločin se dogodio oko 7.05, pred očima brojnih šokiranih prolaznika, koji su se prvo razbježali, a potom i ponovo okupili, nakon čega su na lice mjesta stigli policija i ljekari.

"Zatečen je bez svesti i s jedva primetnim disanjem", rekla je Nada Macura, portparol beogradske Hitne pomoći.

Bojović je, nakon što je izrešetan, prevezen na Odjeljenje za reanimaciju beogradskog Urgentnog centra, gdje je izgubio bitku za život.

Uviđaj na mjestu ubistva trajao je oko tri sata, što je prouzrokovalo i obustavljanje saobraćaja. Zasad nepoznati napadač,  do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih", nije uhapšen.

Zna se da je Bojoviću iz pištolja ispalio hitac u potiljak, a zatim, dok je ležao, još veći broj metaka u tijelo.

Hici su, inače, letjeli na sve strane i samo pukom srećom niko od prolaznika nije pogođen. Brojni građani u panici su utrčavali u obližnje lokale. Pogođen je izlog obližne radnje, kao i dostavni kombi koji je tu bio parkiran.

Bojović, inače, kod sebe nije imao dokumenta, pa je tek naknadno potvrđeno da je riječ upravo o bratu ozloglašenog kriminalca, koji ni sam nije bezgrešan, kako to tvrde iz policije.

Bojović pogođen u glavu, grudi, stomak i podlaktice

Naime, Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da se ime Nikole Bojovića nalazi u evidenciji policije. Međutim, Vuk Bojović, otac Nikole i Luke, tvrdi da njegov sin Nikola "ni mrava nije zgazio".

"Šta se dogodilo, čuo sam veoma rano jutros (ponedjeljak). Ovo je školski primer u kakvoj državi živim. Poslednji put sam se čuo u nedelju naveče sa Nikolom. Niko mu nije pretio. Bio je benigan i mrava zgazio nikada nije! To što slušate da je imao dosije, nije tačno", rekao je Vuk Bojović u izjavi za "Nezavisne".

Dačić je izjavio da policija utvrđuje motive i vidjeće se da li, na osnovu tragova na licu mjesta, može da se identifikuje ubica. Na dva metra od mjesta zločina nalazi se prodavnica koja ima kamere, pa se istražioci nadaju da je sve snimljeno.

Dok traje istraga o motivu ubistva i počiniocu, Luka Bojović se nalazi u zatvoru u Španiji, a potražuju ga srbijanske vlasti. Luki, u odsustvu, sude u Specijalnom sudu u Beogradu, i to za više ubistava i pokušaja ubistava.

Podsjećanja radi, kada je Nikola uhapšen u Španiji, zbog brojnih krivičnih djela "palo" je još 14 osoba, uključujući i pojedine državljane BiH.

DOSIJE

•        Zemunac Sretko Kalinić izjavio je ranije pred sudom da je Nikola Bojović povezan s ubistvom Branka Jevtovića Jorge, odnosno da ga je namamio na mjesto zločina. Bojović zbog toga nije procesuiran.

•        Bojović je 2008. godine optužen za maltretiranje, fizički napad i iznudu zajedno s bratom Lukom. Braća su od jednog muškarca iznudila oko 7.000 evra i izudarala ga bejzbol palicama. Međutim, sud je odbacio tužbu zbog zastarjelosti krivičnog djela.

•        Nikola Bojović i Barbara, supruga Luke Bojovića, uhapšeni su prije šest mjeseci u Španiji, zbog pranja novca i trgovine narkoticima. Oni su, međutim, tri nedjelje kasnije pušteni iz zatvora u Alikanteu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije