Ex -Yu

Pajtić: Srbija bi bila bolja zemlja da je Đinđić živ

Pajtić: Srbija bi bila bolja zemlja da je Đinđić živ
Pajtić: Srbija bi bila bolja zemlja da je Đinđić živ

BEOGRAD - Predsjednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocijenio je danas da je pokojni premijer i lider demokrata Zoran Đinđić živ Srbija bi bila mnogo bolja zemlja.

Pajtić je u izjavi za javnost povodom dana rođenja Đinđića prije 62 godine, podsjetio da je Đinđić 20 dana prije nego što su ga mučki ubili, poručio: "Moramo da budemo svesni svog značaja i svojih problema. Ne sme da nam uđe voda u uši, kao što nam se često dešava. Ja se čudim kada čitam svakoga dana otprilike koga podržavaju Amerikanci, koga podržava Evropa, koga podržava Rusija..."

Đinđić je tada i zapitao kakve to ima veze i da je pitanje koga podržavaju oni koji žive u našoj zemlji.

"Treba da imate dobre odnose sa svima koji su bitni za vas, ali ne da strance uključujete kao deo svoje unutrašnje politike. To je bolesno i mi imamo tu bolest", podsjetio je Pajtić na Đinđićeve riječi.

On je naznačio i da je ubijeni premijer rekao da "moramo sami kao građani i ljudi da taj stav zauzmemo, da poštuju sebe, da poštujemo druge, ali da ne dopustimo da se toliko sa strane mešaju u naše odnose".

"Da mi to ne tražimo, ne bi oni to ni radili. Mi i dalje imamo kompleks niže vrednosti. Ako će naš međunarodni ugled da se zasniva na tome da prećutkujemo naše nacionalne interese, onda nam taj ugled i ne treba mnogo. Vreme je da svet vidi ko smo mi", navode se riječi Đinđića.

Tu je zaustavljen - tu mi nastavljamo, poručio je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije