Ex -Yu

Pajtić rekao Đilasu da ide protiv njega na čelo DS

 Pajtić rekao Đilasu da ide protiv njega na čelo DS
Pajtić rekao Đilasu da ide protiv njega na čelo DS

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Vojvodine i prvi čovjek vojvođanskog DS Bojan Pajtić nagovjestio je predsjedniku DS Draganu Đilasu da će se kandidovati protiv njega na predstojećim izborima za predsjednika DS, piše "Blic".

Kako navodi beogradski dnevnik, prošle nedelje, poslije konsultacija kod predsjednika Srbije Tomislava Nikolića povodom davanja premijerskog mandata, Đilas i Pajtić su nezvanično i dugo razgovarali o predstojećim izborima u DS.

Kako navode izvori "Blica", Pajtić je tada obavijestio Đilasa o svojim namjerama.

U razgovoru je, kako dalje navode izvori lista, postalo jasno da Đilas kao kandidat za predsjednika DS neće imati podršku vojvođanskih opštinskih odbora.

Prije desetak dana, odbor DS iz Apatina je objavio da za predsjednika stranke kandiduje Natašu Vučković, a samo tri dana nakon Đilasovog i Pajtićevog razgovora u Beogradu vojvođanski odbor DS donio je odluku da Pajtića kandiduje za predsjednika stranke, piše dalje "Blic", pozivajući se na izvor iz Pokrajinskog odbora DS.

S druge strane, funkcioneri bliski Đilasu optužuju suprotstavljene grupe da pokušavaju da preotmu stranku u namjeri da u nju vrate Borisa Tadića i promijene ulogu oštre opozicije vlasti u kooperativni stav prema lideru SNS Aleksandru Vučiću.

"Ljudi bliski Dragoljubu Mićunoviću, koji podržava i Bojana Pajtića i Natašu Vučković, pokušavaju da preuzmu stranku i promene politiku koju je do sada vodila DS ka liberalnom konceptu i zagovaranju ulaska u NATO. Očigledni su razlozi zbog kojih su glasali protiv Đilasovog predloga da mu zamenik bude Borislav Stefanović u Skupštini Srbije. Pajtić sada na svaki način pokušava da zaštiti svoju poziciju na vlasti u Vojvodini, pa i preko zbližavanja sa Tadićem", rekao je jedan od bliskih Đilasovih saradnika za "Blic".

        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije