Ex -Yu

Paraćin: Unakazio suprugu nožem, pa je bacio sa terase

Paraćin: Unakazio suprugu nožem, pa je bacio sa terase
Paraćin: Unakazio suprugu nožem, pa je bacio sa terase

PARAĆIN - Daliborka Jocić, 45-godišnja administrativna radnica Javnog komunalnog preduzeća "Paraćin", zvjerski je ubijena u četvrtak ujutru u porodičnoj kući u selu Donje Vidovo kod Paraćina, a policija je zbog tog zločina uhapsila njenog supruga Gradimira (50).

Hitna pomoć je, po prijavi komšija, odmah odvezla nesrećnu ženu, koja je po licu i tijelu bila unakažena nožem, u paraćinsku bolnicu, gdje je pokušana reanimacija, mada se pretpostavljalo da je već bila mrtva. Lice i pojedini dijelovi tela bili su joj isječeni nožem, a navodno ju je suprug poslije i bacio sa terase.

Na licu mjesta u Donjem Vidovu kuća Jocićevih bila je prazna, a na kapiji traka - "stop policija". Komšije su se mahom zatvorile u kuće nakon prvobitnog šoka i rijetko ko je htio da priča o tragediji nezabilježenoj u njihovom selu. Jedan od rijetkih, koji je ipak riješio nešto da kaže, Bojan Stević, ispričao je kako je Gradimir dugo godina radio u Švajcarskoj i bio je devizni penzioner, a Daliborka je bila zaposlena u Paraćinu. Zajedno su otprilike dvije godine i oboje imaju decu iz prethodnih brakova.

- On ima dve odrasle ćerke koje žive u Švajcarskoj, dok je Daliborkin mali sin živeo sa njima u domaćinstvu. Zove se Filip i mislim da ide u vrtić. Spavao sam, ne znam šta se dogodilo, ali sam posle video narod kako se okupio ispred kuće i policiju. Nisam čuo da su imali neke probleme. Jedino znam da su stalno uređivali kuću i imali neke majstore - rekao nam je Bojan.

Imala troje djece

Ubijena Daliborka imala je troje djece iz dva prethodna braka, Jovanu (20) i Nemanju (18), koji žive sa svojim ocem, dok najmlađi Daliborkin sin Filip ima samo pet godina i on je živio sa majkom. Sa Gradimirom nije imala potomke.

Po selu se "šuškalo" da Grada, kako ga zovu, ima psihičke probleme, a po nepotvrđenim informacijama, bio je i na liječenju. Kažu da je nedavno u prodavnici pokazivao pištolj, a da se iz njegove kuće danima čula preglasna muzika.

Miodrag Milošević i njegova supruga Budimirka, koji žive nekoliko kuća dalje niz uličicu, vidno uznemireni, uglas pričaju da su dan ranije, u sijredu, prijavili komšiju da im je prijetio - smrću.

- Rekao je da će celu porodicu da mi zakolje ako opet prođem ulicom, a imam ženu i troje dece! U sredu oko 15 sati išao sam ulicom jer imam dvostruki bajpas, pa moram da šetam, kada sam ugledao Gradu kako mi ide u susret. Sa 20 metara počeo je da viče na mene: "Stani, nemaš više pravo da ideš ovom ulicom! Sve ću da vas pokoljem." Držao je u ruci nešto, mislim da je bio nož "skakavac". Bio sam u šoku jer se nikad nismo svađali. Kad je došao na pet koraka od mene, izleteo je iz njegovog dvorišta majstor. Uhvatio ga je oko tela, pokušao da ga smiri i vratio ga u dvorište. Odmah sam pozvao policiju! Došli su, bili su kod njega i kod mene, a on je, posle sam čuo, rekao da je bio uvređen što sam, navodno, gledao u njegovo dvorište i pričao sa majstorom - još u šoku objašnjava Miodrag, i dodaje da je sutradan čuo šta je uradio sa ženom.

Miodragova supruga Budimirka kaže da nikad prije toga nisu imali sa komšijom probleme, a da je Grada izgledao tako kao da je stvarno mogao da ih pobije.

Tužilac: Nije priznao zločin

Jocić se tereti za teško ubistvo i saslušavan je u paraćinskoj policiji više od dva sata. Prema riječima zamjenika višeg javnog tužioca Slavka Kneževića, nije priznao ubistvo, čak je izrazio sumnju da se ono dogodilo.

- Osumnjičeni je imao prekide u izlaganju i dobro se seća svih događaja osim te noći i jutra. Utvrđeno je da je bio pod dejstvom alkohola. Žrtva je imala veliki broj povreda nanetih oštrim predmetom i jednu veliku ranu na ruci, ali nemamo saznanja da je bačena sa terase. Mada postoje tragovi borbe u kući i ispred kuće - rekao je za "Novosti" Knežević.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije