Ex -Yu

Paradu u Podgorici čuva 1.800 policajaca

Paradu u Podgorici čuva 1.800 policajaca
Paradu u Podgorici čuva 1.800 policajaca

PODGORICA - Učesnici Parade ponosa u Podgorici, zakazane za 2. novembar, šetaće istom rutom kao i prošle godine jer je procjena policije da je trasa od hotela "Crna Gora" do zgrade stare vlade najlakša za obezbjeđenje.

Maršrutu od 1.400 metara su, kako podsjećaju "Vijesti", i ove godine odredili u Operativnom štabu Uprave policije, koji su se tokom prvog izdanja Prajda u crnogorskoj prijestonici uvjerili da je to najbolja dionica za bezbjednu šetnju učesnika Parade ponosa.

Operativni štab policije već je napravio i plan obezbjeđenja, prema kojem će kao i lani oko 1.800 opremljenih policajaca biti raspoređeno u pet bezbjednosnih prstenova u strogom centru Podgorice, ali i dijelu grada preko Morače.

Zbog visokorizičnog skupa, policija će u nedelju držati i svojevrsni "policijski čas˝, pa će, kako je planirano, satima prije održavanja šetnje za saobraćaj biti zatvorene sve ulice u centru grada.

Podgoričkom dnevniku je u vrhu Uprave rečeno da su u proteklih nekoliko dana dobili i podatke da se određene grupacije i ove godine spremaju da nasiljem ispolje homofobiju.

Prva Parada ponosa u crnogorskoj prijestonici održana je 20. oktobra prošle godine i protekla je u znaku neviđenih policijskih mjera i žestokih sukoba policije sa protivnicima Prajda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije