Ex -Yu

Paravinji će ponovno suditi za teško ubistvo Antonije Bilić

Paravinji će ponovno suditi za teško ubistvo Antonije Bilić
Paravinji će ponovno suditi za teško ubistvo Antonije Bilić

Vrhovni sud RH je djelomično ukinuo presudu Draganu Paravinja, osuđenog na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubijstva Antonije Bilić, te pokušaja silovanja Marine Damjan.

"Vrhovni sud je uvažio žalbu obranu i ukinuo dio presude koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubojstvo, a dosuđenih pet godina zatvora za drugi pokušaj silovanja preinačio je u kaznu od četiri godine i šest mjeseci. Ponovljeno suđenje može očekivati u roku od mjesec dana", potvrdio je portparol Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić, a prenosi 24 sata.

Presuda je ukinuta zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, ali sudsko vijeće neće se mijenjati i Paravinji će opet suditi sutkinja Nives Nikolac. Dragan Paravinja tokom suđenja i prvih mjeseci nakon presude nije izlazio iz ćelije. Povukao se u sebe i ni s kim nije komunicirao. Posljednjih mjeseci, kako saznajemo iz zatvora, počeo je izlaziti i igrati košarku s ostalim zatvorenicima. Tada 17-godišnja Antonia Bilić posljednji put je viđena 7. juna 2011. dok je oko 10 sati ujutro stopirala na Čikolskom mostu u Drnišu.

Vijeće županijskog suda u Šibeniku pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac 19. oktobra 2012. godina proglasila ga je krivim za pokušaj silovanja i teško ubistvo maloljetne Antonije Bilić, te  pokušaj silovanja Omišanke M. D.

Za pokušaj silovanja Antonije Bilić osuđen je na šest godina, za teško ubijstvo na 35 godina, a za pokušaj silovanja autostoperice Marijane Damijan na još pet godina, što mu je sve zajedno objedinjeno u jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije