Ex -Yu

Patrijarh Irinej: Čuvajte jedinstvo, jezik i vjeru

Patrijarh Irinej: Čuvajte jedinstvo, jezik i vjeru
Patrijarh Irinej: Čuvajte jedinstvo, jezik i vjeru

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej podržao je humanitarnu aktivnost Fonda "Dijaspora za maticu" i pozvao Srbe u matici i rasijanju da se ne umore u akcijama koje čuvaju i unapređuju narodno jedinstvo, jezik i vjeru.

Patrijarh je tokom susreta sa delegacijom ovog fonda naglasio da će otklanjanje posljedica katastrofalnih poplava trajati još dugo i da je zato neophodno nastaviti i pojačati aktivnosti na prikupljanju materijalnih i drugih sredstava namijenjenih najugroženijim područjima na srpskim prostorima.

On je blagoslovio rad Udruženja na objedinjavanju nacionalne i duhovne energije matice i rasijanja i naglasio značaj jačanja sloge i jedinstva svekolikog srpskog naroda - saopštilaje Srpska pravoslavna crkva.

Patrijarh je blagoslovio odluke Skupštine Fonda o izdvajanju pomoći od 1,12 miliona evra narodu u poplavljenim područjima Srbije i Republike Srpske.

Patrijarh srpski je posebno naglasio važnost odluke o humanitarnoj pomoći Fonda narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.

Delegacija je patrijarhu Irineju uručila apel sa odlukama Skupštine Fonda.

Patrijarh Irinej je primio delegaciju Fonda "Dijaspora za maticu" povodom 15 godina od osnivanja ove nacionalne humanitarne organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije