Ex -Yu

Peticija protiv povratka Šešelja u Hag

Peticija protiv povratka Šešelja u Hag
Peticija protiv povratka Šešelja u Hag

NOVI SAD - Potpredsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Milorad Mirčić kaže da je ova stranka danas počela akciju prikupljanja potpisa građana Srbije protiv vraćanja lidera SRS Vojislav Šešelja u pritvor Haškog tribunala.

"Članovi i aktivisti SRS na trgovima gradova i opština, kao i u svim drugim mestima i selima Srbije prikupljaju potpise građana protiv povratka Šešelja u pritvor Tribunala. Ujedno, tom akcijom želimo saznati i kakvo mišljenje imaju građani Srbije o Tribunalu i selektivnoj pravdi na osnovu koje sudi", rekao je Mirčić na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

On je pozvao guverenera Narodne banke Srbije Jorgovanku Tabaković da objasni javnosti zašto "pod tepihom" drži aferu u vezi s nekadašnjom Razvojnom bankom Vojvodine /RBV/.

"Nije jasno iz kojih razloga Tabakovićeva drži 'pod tepihom' veliku aferu vezanu za transformaciju, dokapitalizaciju i privatizaciju RBV-a koja je Srbiju oštetila za stotine miliona evra. Ni do danas se tom novcu nije ušlo u trag. Svojim nečinjenjem Tabakovićeva samo daje povoda sumnji da su u tu aferu umešani i pojedinci iz sadašnje vlasti", konstatovao je Mirčić.

U martu 2014. godine Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv šest lica kojima su na teret stavljene zloupotrebe prilikom dodjele kredita i bankarskih garancija RBV, ali se do danas ta afera nije našla pred sudom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije