Ex -Yu

Petrov: Može kafa, ali Karamarko mora da ide iz Vlade Hrvatske

Petrov: Može kafa, ali Karamarko mora da ide iz Vlade Hrvatske
Petrov: Može kafa, ali Karamarko mora da ide iz Vlade Hrvatske

ZAGREB - Potpredsjednik hrvatske vlade Božo Petrov poručio je premijeru Tihomir Oreškoviću da pristaje na kaficu zarad smanjenja tenzija,ali da to neće promenti stav Mosta.

Kako kaže, Tomislav Karamarko, potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a, treba da se povuče iz vlade.

"Da, mi možemo popiti kafu. Važno je razgovarati o svim temama koje se dotiču projekata, reformi i planova vlade te funkcionalnost vlade treba da postoji, jer je stabilnost vlade najvažniji interes građana RH. Ona ne smije da zavisi od bilo kakvih političkih sporova, ali to neće uticati na naš stav o potrebi da Karamarko treba da bude razrešen, rekao je Petrov.

Petrov je rekao da ćutanje Mosta s namjerom da se vlada očuva nije ponekad bilo razumljivo građanima, dok su neki to ćutanje zloupotrebljavali.

"Uvek smo bili spremni da rješavamo probleme na diskretan, diplomatski način. Cilj je uvijek isti, očuvanje vlade, sprovođenje plana i programa, kao i politička odgovornost svih nas koji u njoj sjedimo", rekao je Petrov.

Orešković je za sutra najavio sastanak sa Karamarkom i Petrovim, kako bi, kako je rekao, popričali i popili kaficu, a sve u cilju smanjivanja tenzija.

Orešković kaže da je uvjeren da Karamarko, Petrov i on imaju zajedničke ciljeve, te da će razum prevladati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije