Ex -Yu

Pijani policajci dali maloljetnici da vozi "maricu"

Pijani policajci dali maloljetnici da vozi "maricu"
Foto: Ilustracija | Pijani policajci dali maloljetnici da vozi "maricu"

KRANJ - Trojica policajca iz Slovenije suspendovana su jer se otkrilo da su maloljetnoj drugarici jednog od njih dopustili da vozi policijsku "maricu" iako nema vozački ispit, a pri tom su svi pili alkohol, javili su slovenački mediji.

Kako je saopštila policijska uprava Kranj, gdje se incident dogodio, policajci su u kasnim noćnim satima "provozali" maloljetnu prijateljicu, a potom su joj dopustili da i ona vozi.

Policajci imaju 30 i 25 godina, a treći je 20-godišnji pripravnik na čiju su ideju prošle nedjelje pozvali njegovu maloljetnu drugaricu. Protiv njih je pokrenut disciplinski postupak, a ako uz to budu optuženi i osuđeni za nesavjesno ponašanje tokom dužnosti, mogli bi biti kažnjeni i sa tri godine zatvora ili novčanom kaznom, objavili su TV stanica POP-TV i Slovenački radio.

U policiji ističu da suspenzijom mladih policajaca žele javnosti da daju na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu u ljubljanskoj policijskoj akademiji, da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati.

Napominje se i da nije slučajno što oni tokom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima, prenosi Hina.

Policija u Kranju je navela da policajcima prijeti i otkaz i mogućnost krivične prijave. Kako navode slovenački mediji, za incident s maloljetnom djevojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autoputu, nakon što je cijelo "društvo" konzumiralo alkohol, saznalo se tako što je ona cijeli događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama.

To je vidio jedan policajac koji radi u unutrašnoj kontroli i koji je tražio da se slučaj ispita. Poslije toga, djevojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gdje je sve priznala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije