Ex -Yu

"Pink panteri" se za pljačku vijeka u Londonu poslužili bušilicom

"Pink panteri" se za pljačku vijeka u Londonu poslužili bušilicom
"Pink panteri" se za pljačku vijeka u Londonu poslužili bušilicom

LONDON - Skotland jard je objavio fotografiju ogromne bušilice kojom su pljačkaši probušili debeo betonski zid trezora u Haton Gardenu, odakle su kasnije odnijeli dragulje i novac u vrijednosti od 201 milion funti.

Pljačkaši su koristili ovaj alat kako bi probušili rupu u metar debelom zidu od armiranog betona koji je bio posljednja prepreka između njih i trezora.

Riječ je o bušilici Hilti DD350, a policija nudi nagradu od 20.000 funti svakome ko im bude dao adekvatnu informaciju koja će pomoći u hašenju pljačkaša.

Lopovi su ušli u zgradu preko okna za lift, pošto su neutralisali sofisticirani sistem bezbjednosti, da bi potom upotrijebili teške mašine za sječenje, provaliti u trezor i otvorili sefove, piše Blic.

Banda "Pink panter" se u Velikoj Britaniji proslavila nakon pljačke u Londonu 1993. kada je iz jedne juvelirnice ukrala dijamante vrijedne 575.000 funti i zatim ih sakrila u kutijici sa kremom, poput kriminalaca iz filma "Povratak Pink Pantera" iz 1974. godine. Banda je sastavljena mahom od članova iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije