Ex -Yu

Plenković: Vlada pokazala da vodi brigu o javnim financijama

Plenković: Vlada pokazala da vodi brigu o javnim financijama
Plenković: Vlada pokazala da vodi brigu o javnim financijama

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković osvrnuo se danas na sjednici Vlade na poboljšano stanje javnih financija Hrvatske te poručio kako se očekuje kontinuiran BDP-a.

Plenković se osvrnuo na objavljene preporuke Evropske komisije (EK) o izlasku Hrvatske iz procedure prekomjernog deficita te poručio kako su one „potvrda odgovorne politike koju ova Vlada vodi kada je riječ o fiskalnoj konsolidaciji i mudrom proračunskom upravljanju te brizi o javnim financijama“.

„Pokazatelji o rastu BDP-a koji su sada kontinuirani, naše prognoze i prognoze Komisije, uz manje razlike, praktički konvergiraju u sljedećim godinama. Smanjenje javnog duga, rast zaposlenosti, pad nezaposlenosti, sve ono što u ovom trenutku čini hrvatske pokazatelje u makroekonomskom pogledu pozitivnima je sigurno ohrabrujuće“, rekao je Plenković.

„Mislim da je ovo kvalitetan iskorak, mi smo u ovoj proceduri praktički zadnje tri godine, ona je uslijedila odmah nakon članstva i sada smo pokazali da u okviru koji je predviđen, a to je trogodišnji ciklus, zemlja kada se mudro ponaša glede javnih financija može ostvariti dobre rezultate“, izjavio je.

Plenković je završeni prvi krug lokalnih izbora u Hrvatskoj organizacijski ocijenio dobrim te najavio završetak tog procesa 4. Juna.

Premijer je istaknuo kako je ovaj tjedan obilježeno 25 godina članstva u Ujedinjenim narodima (UN), čime je zaokružen proces međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, kao i posjeta predsjednika Evropskog parlamenta (EP) Antonija Tajanija kao dobar signal za Hrvatsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije