Ex -Yu

Pljačkali putnike na parkinzima autoputa

Pljačkali putnike na parkinzima autoputa
Pljačkali putnike na parkinzima autoputa

NOVI SAD Za tri lica iz Kraljeva određen je pritvor do 30 dana zbog 20 teških krađa i razbojništava počinjenih nad vozačima i putnicima koji su putovali dionicom autoputa od Subotice do Niša, saopštila je novosadska Policijska uprava.

Sudija za prethodni postupak odredio je pritvor za B.S. /27/, N.N. /29/ i K. S. /23/, koji su najčešće krali na područjima Subotice, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Inđije i Kragujevca.

Oni su pljačkali putnike uglavnom na parkinzima, i to u ranim jutarnjim časovima.

Oni su iz automobila i kamiona krali novac, mobilne telefone, laptope i druge vrijedne stvari, dok su putnici i vozači spavali.

Osim građana Srbije, među oštećenima su i državljani NJemačke, Rusije, Češke, Slovačke, Bugarske i Turske. 

Hapšenje je rezultat saradnje i zajedničkog operativnog rada novosadske kriminalističke policije, Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava u Subotici, Kraljevu, Kragujevcu, Sremskoj Mitrovici i Smederevu.

Policija je podnijela krivične prijave protiv pet lica iz Novog Sada, kao i vojvođanskih opština Bačke Palanke i Žablja zbog falsifikovanja ličnih karti.

Oni su na dokumenta sa tuđim ličnim podacima stavljali sopstvene fotografije, a na isti način falsifikovali su i platne kartice, kao i čekove.

Falsifikovanim dokumentima kupovali su različitu robu u svim većim trgovinskim lancima na području Srbije, poput Beograda, Novog Sada, Niša, Subotice, Inđije, Stare i Nove Pazove.

Osnovano se sumnja da su prilikom tih kupovina plasirali više od 250 falsifikovanih čekova, čineći više od 100 krivičnih djela.

Na teret osumnjičenima stavljaju se krivična djela, falsifikovanje hartija od vrijednosti, falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, kao i falsifikovanje isprave. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije