Ex -Yu

Podignuta nova optužnica protiv Zorana Marjanovića

Podignuta nova optužnica protiv Zorana Marjanovića
Foto: Ilustracija | Podignuta nova optužnica protiv Zorana Marjanovića

BEOGRAD - Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je ponovo, nakon dopune istrage, podiglo optužnicu protiv Zorana Marjanovića kojom ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Optužnica je podnijeta Višem sudu koji će je ponovo dostaviti na odgovor Marjanovićevim advokatima, prije nego što odluči da li će je potvrditi.

Portparol tužilaštva,Tatjana Sekulić, precizirala je za Tanjug da je Marjanović ponovo optužen za krivično dijelo teško ubistvo.

Prvu optužnicu od 9. februara, Viši sud je 20. marta vratio tužilaštvu i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari a među njima i da sasluša maloljetnu kćerku Marjanovića koja je ispitana u četvrtak, 21. juna.

Novom optužnicom Marjanović se tereti za isto krivično djelo - teško ubistvo za koje je zaprijećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On se od hapšenja u septembru 2017. godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti, a pritvor mu je u utorak ponovo produžen za još 30 dana.

Prema optužnici Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloljetnom kćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa kćerkom.

Međutim iskoristivši Jelenino povjerenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da bježi travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji dio trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smtri Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dvije godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Prije hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije