Ex -Yu

Pogledajte akciju hapšenja pripadnika srpsko-italijanske kriminalne grupe

Pogledajte akciju hapšenja pripadnika srpsko-italijanske kriminalne grupe
Foto: Screenshot | Pogledajte akciju hapšenja pripadnika srpsko-italijanske kriminalne grupe

BEOGRAD - U zajedničkoj akciji srpske i italijanske policije (Guardia de finanza GICO - GOA Milano), uhapšena je 20-člana organizovana kriminalna grupa koja se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu krijumčarila i distribuirala kokain u zemljama EU.

Akcija je sprovedena u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i državnim Tužilaštvom Italije pri redovnom sudu u Milanu.

Na snimku hapšenja vidi se kako policija upada u jedan stan u Beogradu i hapsi nekoliko osoba. U stanu je pronađeno 58.250 evra.

U akciji, koja je realizovana nakon višemjesečne istrage, uhapšeno je ukupno 20 osoba, od čega 16 na teritoriji Italije, dok su organizatori i članovi ove organizovane kriminalne grupe uhapšeni na teritoriji Srbije, piše "Kurir".

U Srbiji su uhapšeni K. J. (45), L. S. (32), N. M. (45) i K. Z. (34), svi iz Beograda, dok su u Italiji uhapšeni A. G. (49), B. M. (45), G. A. (43), G. L. (59), L. P. (45), L. A. (46), M. A. (62) i R. M. (38), svi italijanski državljani.

Članovi ove kriminalne grupe sumnjiče se da su novac stečen od prodaje narkotika u Srbiji ulagali u kupovinu nekretnina i skupocjenih vozila, navodi se u saopštenju MUP-a.

U okviru akcije na teritoriji Srbije, prilikom pretresa stanova i drugih prostorija, kao i jednog sefa, pronađeno je i zaplijenjeno 58.250 evra, zatim četiri automobila, četiri skupocjena ručna sata, oko pet grama kokaina, dva motocikla i šest komada pištoljske municije.

U okviru ove akcije, u prethodnom periodu na teritoriji Italije zaplijenjeno je 24 kilograma kokaina, 12,7 kilograma marihuane i dva pištolja.

Uhapšeno je i još osam članova ove kriminalne grupe P. S. (53), B. Lj. (56), R. Z. (45), K. N. (32), J. D. (38) i K. D. (43), svi državljani Srbije, F. A. (41), državljanin Italije, i K. K. (46), državljanin Slovenije.

(Kurir.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije