Ex -Yu

Pogledajte trenutak kada Žandarmerija napada brata Aleksandra Vučića

Pogledajte trenutak kada Žandarmerija napada brata Aleksandra Vučića
Pogledajte trenutak kada Žandarmerija napada brata Aleksandra Vučića

Pripadnici Žandarmerije pretukli su danas Andreja Vučića, brata premijera, i dvojicu muškaraca iz njegovog obezbjeđenja. Incident se dogodio oko podneva na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Birčaninove u blizini Slavije.

Prema nezvaničnim saznanjima "Blica", njih je pokušala da legitimiše Žandarmerija koja je blokirala taj dio grada zbog Parade ponosa. Na početku snimka, koji je napravila Televizija N1, vidi se kako se grupa žandarma zaleće ka ka Vučiću i njegovom obezbjeđenju, sabija ih u zgradu i udara pendrecima po glavi i leđima.

Jedan od pripadnika obezbeđenja pokušava da zaštiti Andreja Vučića, gurajući ga niz ulicu Svetozara Markovića. Nekoliko sekundi kasnije, grupa žandarma se ponovo zaleće ka njima, uz povike: "Lezi dole“.

Pripadnici Žandarmerije potom Andreja Vučića udaraju pendrekom po leđima, koji uz vrisak pada na zemlju.

U nastavku snimka,  pripadnik Vučićevog obezbjeđenja okrvavljene glave telefonira, dok drugi pokušava da mlađeg Vučića presavijenog od bolova skloni sa ulice. U poslednjim sekundama snimka vidi se i četvrti muškarac koji leži na ulici.

Premijer je danas izjavio da su njegovog brata napalil pripadnici Žandarmerije, ali da su se izvinili.

- Došlo je do nekog prekoračenja ovlašćenja, ti ljudi koji su to učinili su se izvinili. Nećemo privatno goniti bilo koga. Ovo je težak dan za moju porodicu - rekao je Vučić.

Premijer je dodao da je njegov brat "hrabar" i da je dobro podnio to. On je pomenuo i da razumije zašto su "momci iz Žandarmerije bili nervozni, pošto su taj dan radili nešto što im se nije radilo". Vučić je rekao da se njemu lično izvinio i komandant Žandarmerije Milenko Božović.

 Stefanović zaprepašćen napadom na premijerovog brata

 Ministar unutrašnjih poslova  Nebojša Srefanović i direktor policije Milorad Veljović zaprepašćeni  su snimkom koji je emitovan u medijima, a na kojem se vidi prebijanje Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića i dvojice pripadnika Vojske Srbije.          

Oni su, u izjavi dostavljenoj Tanjugu, istakli da će se preduzeti svi potrebni koraci, kako se ovakvi brutalni napadi, više nikada ne bi dogodili u policiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije