Ex -Yu

Pokušaj ubistva u zatvoru Lepoglava

Pokušaj ubistva u zatvoru Lepoglava
Pokušaj ubistva u zatvoru Lepoglava

ZAGREB - Zatvorenik naoružan improvizovanim nožem pokušao je prije dva dana u kaznionici u Lepoglavi da ubije drugog zatvorenika koji je napad preživio s nekoliko zadobijenih uboda i rezova po glavi i vratu, saopštile su u ponedjeljak nadležne službe.

Prema dosad prikupljenim podacima 34-godišnji zatvorenik je u subotu, 18. februara oko 7.20 sati na hodniku kaznionice, u cilju usmrćenja, improvizovanim nožem zadao 35-godišnjem zatvoreniku nekoliko uboda i reznih rana u području glave i vrata, utvrđeno je uviđajem koji su obavili Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu i varaždinska policija.  

Radi utvrđivanja svih okolnosti naložen je alko-test učesnika događaja i provođenje daljnjih radnji na rasvjetljavanju događaja, saopštilo je Državno tužilaštvo.

Žrtva napada, stara 35 godina, prvo je ambulantno pregledana u kaznionici, zatim je prevezena u varaždinsku bolnicu, gdje su joj utvrđene višestruke povrede te je potom vraćena u zatvor.

Povrede koje je zadobila žrtva biće okvalifikovane naknadno, dok će osumnjičeni biti krivično prijavljen zbog ubistva u pokušaju, saopštila je varaždinska policija. 

Napadač je žrtvi prišao s leđa te joj je improvizovanim nožem, napravljenim od tijela drške kašike i plastičnog nastavka drške od metle nanio ubodne rane po glavi, lijevoj ruci i leđima.

Zatvorski policajci su pravovremeno intervenisali i onemogućili zatvorenika u daljnjem nanošenju povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije