Ex -Yu

Policajci iz slučaja "Potočari" ostaju u pritvoru

Policajci iz slučaja "Potočari" ostaju u pritvoru
Policajci iz slučaja "Potočari" ostaju u pritvoru

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odbio je žalbe zbog pritvora dvojici pripadnika MUP-a Srbije koji se sumnjiče za odavanje službene tajne u vezi s njihovim aktivnostima prilikom posjeta premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima u julu 2015. godine, kada je napadnut.

"Vanpretresno vijeće donijelo je 10. januara rješenje kojim je odbilo žalbe javnog tužioca i branioca optuženih na rješenje sudije za prethodni postupak kojim je Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću određen pritvor zbog postojanja sumnje da će uticati na svjkedoke i tako ometati postupak", rekla je portparolka suda Bojana Stanković, prenosi Tanjug.  

To znači da će ostati u pritvoru do nove odluke suda, odnosno dok se ne ispitaju svi predloženi svjedoci.  

Njima je 2. januara na prijedlog tužitlaštva, sudija za prethodni postupak odredio pritvor samo po osnovu uticaja na svjedoke, a dva dana ranije su uhapšeni.

Istragu protiv njih vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu zbog odavanja službene tajne.  

Mladen Trbović i Milan Dumanović su ranije radili u Upravi kriminalističke policije u Odjeljenju za opservaciju i dokumentovanje.

Trboviću je, kako su prenijeli mediji, prekinut radni odnos prije nekoliko mjeseci, dok je Dumanović navodno suspendovan iz PU Pančevo od kada je u pritvoru.  

Oni se sumnjiče da su u izjavama za Al Džaziru 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju nadređenih, bez legitimacije i naoružanja, poslani na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine kada se dogodio napad na premijera Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije