Ex -Yu

Policajci prekrivali kamere da uzmu mito?

Policajci prekrivali kamere da uzmu mito?
Foto: N.N. | Policajci prekrivali kamere da uzmu mito?

PODGORICA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore pokrenulo je postupke protiv nekoliko službenika zaposlenih na graničnim prelazima zbog sumnje da su se tokom službe bavili nezakonitim djelima.

Protiv nekih od njih pokrenut je disciplinski postupak, a neki su i suspendovani. Najviše sumnjivih je među službenicima koji rade na graničnom prelazu Kula, piše Dan.

Sumnja da se policajci bave nezakonitim radnjama pojavila se kada su nadležni utvrdili da su ovi pripadnici granične policije prekrivali kamere u službenim prostorijama čime su onemogućili da se snima način na koji obavljaju posao.

U početku je primijećeno da neki od njih kače odjevne pradmete u blizini video-nadzora i “slučajno” ih namještaju preko kamera.

Ipak, nedugo zatim utvrđeno je da se ne radi o slučajnostima jer su pojedini policajci počeli da obljepljuju kamere. Nadležni su posmunjali da na ovaj način službenici sa graničnog prelaza Kula kriju nezakonite poslove koje obavljaju, a prve su sumnje da se radi o uzimanju mita.

Nadležni, naime, sumnjaju da policajci, kada je povećan broj prelazaka granice zbog ljetnje turističke sezone, ovako kriju da od turista koji imaju nelegalnu robu uzimaju novac ili određene stvari kako bi "zažmurili" na prekršaje.

Nadzorne kamere su nedavno postavljene, a nedugo zatim policajci su počeli da ih prekrivaju, pa se posumnjalo da je u pitanju prikrivanje nezakonitog rada. Uočeno je da više policajaca na različite načine kriju kako obavljaju posao.

Dan piše da su se u istragu uključili i inspektori Unutrašnje kontrole. Zbog prekrivanja kamera pokrenuti su disciplinski postupci protiv četvorice zaposlenih na graničnom prelazu Kula.

(CDM)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije