Ex -Yu

Policija sa uključenim rotirkama privela magarce

Policija sa uključenim rotirkama privela magarce
Policija sa uključenim rotirkama privela magarce

ZAGREB - Gledala sam televizor. Unuka me zovnula da je neka živina u dvorištu. Kad sam pogledala, vidjela sam dva magarca, rekla je Ankica Bobetić (73) iz Poljanca kraj Ludbrega.

U nedjelju oko 20 sati dva magarca su pobjegla iz dvorišta Alena Dožaića. Trčali su nekoliko stotina metara po Podravskoj magistrali. Preplašila su ih svjetla automobila pa su prvo pobjegli u dvorište Ankice Bobetić, a nakon toga su stajali na raskršću, nasred puta. Stvorila se velika kolona, pa je neko od vozača nazvao policiju.

U akciju spasavanja krenuli su policajci iz Ludbrega Dunja Njegovec (29) i Saša Gizdavec (36).

"Nakon dojave brzo smo pronašli magarce. Hodali su cestom i bili jako uplašeni, ali smo im bez problema prišli. Auti su stali, a mi smo magarce odvukli uz ogradu. Kolega i ja držali smo ih za uzde na vratu. Dali su nam prići bez problema, baš su bili pitomi", ispričala je policajka Njegovec.

No magarci nisu tako lako htjeli kući.

"Rekla sam im da znam tko je vlasnik životinja. Policajka i ja smo ih tjerali po biciklističkoj stazi, a policajac u automobilu s upaljenom rotirkom. Neko vrijeme su išli prema kući, ali onda su se vratili natrag", opisuje Ankica. Odlučili su da potraže vlasnika koji živi 300 metara dalje. Lupali su mu po vratima i zvali ga, ali on se nije javljao. Baš kad su odustali i krenuli natrag prema magarcima kako bi ih nekako potjerali prema kući, pojavio se vlasnik. U rukama je nosio konopac kojim je privezao životinje. No životinjama se još nije išlo kući pa su ih policajci gotovo vukli.

"Bilo je to tri koraka naprijed, dva nazad. Ali bitno da su oni na sigurnom", smije se policajka.

Kaže da su bili mokri do kože koliko su se namučili s tvrdoglavim životinjama koje su pobjegle iz dvorišta nakon što je vjetar otvorio ogradu. Gazda je bio srećan što su mu spasili životinje i zahvalio im se. Baka Ankica dodaje kako je to natjeravanje trajalo gotovo sat vremena.

Komšije su srećne što je životinjska avantura zavšila bez posljedica. Tvrde kako je ovo već drugi put da su magarci pobjegli vlasniku. Kažu kako su prvi put pobjegli na jesen preko ceste na gradilište. Deset ljudi ih je tada tjeralo kući.

"U susjedstvu su pojeli neke voćke. Stalno su bez nadzora. Vlasnik je stavio i neku ogradu koju je spojio na akumulator, ali od toga nema ništa. Uz to, imaju i divlje svinje. Kad zapeče sunce, možete zamisliti kako to sve smrdi", žale se komšije.

(NN/24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije